Rapide Lebbeke wint streekderby

Gentil Dossche

22 jaar en 4 maanden, hetzij de gemiddelde leeftijd van Rapide Lebbeke, nadat ook Wim Walschaerts onvoldoende fit werd bevonden om aan de aftrap te verschijnen in de allereerste streekderby ooit tegen St. Paulus Opwijk en meteen ook een zogenaamde 6-puntenwedstrijd want beiden haalden voordien slechts 5 punten op 21.
Met een doelpunt in elke helft trok Rapide Lebbeke het laken naar zich toe tegen een aanvallend onmondig Opwijk dat na de rust wel het meeste balbezit had maar hiervan veel te weinig gebruik maakte, terwijl de thuisploeg reeds in de 1ste helft de wedstrijd had kunnen beslissen.

De stadionklok was nog geen minuut ver toen Preben De Leeuw gelegenheidsspits Nicky De Witte diep stuurde die de bal naast Olivier Arrasse plaatste maar deze ook net naast de paal zag buitengaan. Pas na een 10-tal minuten kwam Opwijk de neus aan het venster steken met een harde voorzet richting Kamal Boujemaoui doch Glenn Baert was er als de kippen bij om onheil te voorkomen.
Kapitein Preben De Leeuw trapte kort voor het halfuur een vlijmscherpe vrijschop die, zoals vorige week in Temse, in doel zou zijn verdwenen mocht … de voet van teamgenoot Dimitri Dhondt er niet hebben tussengezeten. De mee opgerukte libero liet, in de kleine backlijn, de bal van de voet wegspringen en zag deze meters naast buitengaan.
Opwijk reageerde en toen Kristof Ophalvens de vrijstaande Raf Van den Broeck bereikte knalde deze op Glenn Baert (29ste minuut) terwijl aan de overzijde Olivier Arrasse zich onvervaard in de voeten gooide van de aanstormende Tim Vierbergen (30ste minuut)
Nadat Kevin Bogemans zich tussen enkele verdedigers wrong zocht en vond hij Karel Verhulst die met een strakke voorzet Tim Vierbergen bereikte en deze katapulteerde het leder loeihard binnen 33ste minuut 1-0
Doelman Arrasse kon zich tonen op een schot van Steff De Visscher na hoekschop (37ste minuut) en een kopbal van Jeff De Visscher (43ste minuut) en zag tussendoor een sublieme overbuur aan het werk. Kamal Boujemaoui  schilderde een vrijschop op het hoofd van Wim Spinoy maar Glenn Baert had een supersave in huis, terwijl ook Lionel Heremans op de daarop volgende hoekschop niet bij machte bleek de thuisdoelman te kloppen (38ste minuut)

Na de koffie trok Opwijk met man en macht vooruit maar een te trage opbouw en een gebrek aan creativiteit brachten de Rapide-verdediging nooit echt in de problemen.
Zo kon Jeff De Visscher een voorzet richting Raf Van den Broeck met het hoofd lichtjes doen afwijken waardoor de Opwijkse spits over doel kopte (48ste minuut) en knalde Lionel Heremans onbesuisd voorlangs (59ste minuut)
Rapide liet Opwijk komen en speculeerde op de counter. Toen Wim Spinoy de bal verspeelde aan Karel Verhulst lanceerde deze onmiddellijk Nicky De Witte en die bediende op zijn beurt Kevin Bogemans die niet aarzelde en zijn 1ste treffer van het seizoen aantekende 71ste minuut 2-0
Kapitein Wim De Boeck probeerde alsnog de bakens te verzetten, knalde het leder richting winkelhaak maar zag tot zijn ontsteltenis hoe Glenn Baert opnieuw zijn netten ongeschonden hield (74ste minuut) terwijl Olivier Arrasse slechts in 2 tijden een schot van Nicky De Witte kon onschadelijk maken (80ste minuut).

6 op 6 voor Rapide Lebbeke dat zondag aanstaande om 15u op bezoek trekt naar co-leider Ukkel, terwijl Opwijk gastheer is voor Grimbergen, eveneens zondagnamiddag.

Rapide Lebbeke
Baert, Verhulst, De Visscher Jeff, Dhondt, Mergan, De Visscher Steff, Vierbergen, De Leeuw, De Witte, Bogemans (83’ Van Hoeck), Cools (56’ Walschaerts)

St. Paulus Opwijk

Arrasse, De Boeck (76’ Buelens), Spinoy, Stanus, De Groeve, Van den Broeck, Ophalvens, Boujemaoui (76’ Kidoda), Pannecoucke, Heremans, De Buyser (69’ D’Hossche)

Gele & rode kaarten:
geen

Doelpunten
33’ 1-0 Tim Vierbergen
71’ 2-0 Kevin Bogemans

Verslag: Gentil Dossche