Analyse FC Haka: Succesjaar 2004 niet overgedaan

Truyens Himke
| 0 reacties
FC Haka: Succesjaar 2004 niet overgedaan
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

FC Haka Valkeakoski is er niet in geslaagd om het succesjaar van 2004 nogmaals te beleven. De ploeg uit groot Tampere eindigde op een vierde stek en moet zich tevreden stellen met Intertoto voetbal.

Voorbereiding
Haka liet duidelijk weten terug voor de titel te gaan, niemand zou hen dit beletten. En in de voorbereiding naar het seizoen toe, leek dit ook zo. Haka eindigde als eerste in zijn poule van de Liigacup en vernederde in de volgende ronde IFK Mariehamn. In de halve finale ging het echter mis en moest Haka zijn meerdere herkennen in Allianssi. Na een uitstekende voorbereiding, was men in Valkeakoski al zeker van de landstitel.

Het seizoen
In tegenstelling tot de prachtige voorbereiding, verliep de seizoensstart minder vlot. FC Haka kende moeilijkheden met TPS, RoPS en Tampere United waar het niet verder geraakte dan gelijke spelen. Na vijf speeldagen stond Haka dan ook maar op een vijfde stek en was het duidelijk dat de concurrentie dit seizoen een pak groter zou zijn.
De landskampioen herstelde zich wel, al was dat maar van korte duur. Heel even klommen ze op naar de derde plaats om dan weg te vallen naar plaats zes na het verlies tegen HJK.
De Haka-trein doorkruiste rustig het Finse land en wisselde goede met slechte wedstrijden af. Maar plots leek een ommekeer in de maak. Haka won overtuigend met 8-0 cijfers van AC Allianssi, al zat hier een duister kantje aan.
Ook de volgende wedstrijden werd er beter gepresteerd, TPS dat thuis nog gelijk mocht spelen tegen hen kreeg nu een 6-0 pandoering.
Toch moet er besloten worden dat Haka over gans de lijn te zwak heeft gepresteerd om maar enigszins aanspraak te maken op de titel.
Enkel de laatste vijf wedstrijden waren van een degelijk niveau, Haka haalde daar dan ook een 15 op 15 wat hen alsnog naar Europees voetbal loodste.

Analyse
Haka heeft er een slecht seizoen opzitten. De uitredende landskampioen kon op geen enkel ogenblik overtuigen om de eerste plak te bemachtigen en liep contant achter de top drie aan. De enige opsteker die Haka wel heeft is de finale in de Finse voetbalbeker. Indien Haka deze vanavond kan bemachtigen, kan het alsnog UEFA-cup voetbal spelen.

Beste resultaat:
Thuis 8-0 tegen AC Allianssi of 6-0 tegen TPS
Uit 2-3 tegen MyPa

Slechtste resultaat:
Thuis 1-3 tegen Tampere United
Uit 3-3 tegen FC KooTeePee [BA]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties