Brazilië scoort zeven keer in één helft

Philippe Crols

Dit weekend worden er met het oog op het komende Wereldkampioenschap nagenoeg overal ter wereld oefenwedstrijden gehouden. Zo ook in de Arabische Emiraten. Zij ontvingen regerend Wereldkampioen Brazilië en dat zullen ze daar nog lang onthouden. Brazilië blikte de thuisploeg met maar liefst 0-8 in.

Toch moeten we zeggen dat Brazilië niet echt overtuigde in de eerste helft. De Arabische Emiraten hielden behoorlijk lang stand. Enkel AC Milan-speler Kaka wist in die eerste helft de weg naar de netten te vinden. Dat gebeurde na twintig minuten. De tweede helft was echter wel een ramp voor de gastheren. Inter-spits Adriano zorgde vanop de stip al vrij snel voor de 0-2. Op het uur pikte ook Fred zijn doelpuntje mee. Na twintig minuten spelen in de tweede helft scoorde verdediger Lucio de 0-4.

Helemaal dramatisch werd het toen Abass voor de thuisploeg na zeventig minuten vroegtijdig naar de kleedkamer moest. De daarop volgende tien minuten wist Juninho twee maal raak te treffen. Voor wie het niet meer kan bijhouden, op dat moment stond het 0-6. In de laatste tien minuten scoorde Fred zijn tweede doelpunt van de avond en zette rechtsachter Cicinho de 0-8-eindcijfers op het bord. Een overwinning die kan tellen en Brazilië zal zoals altijd als favoriet starten voor het komende WK.