Analyse WIK Eine en Gent-Zeehaven blikvangers

Guillaume Belaey
| 0 reacties
WIK Eine en Gent-Zeehaven blikvangers
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op de 10de speeldag profileerden WIK Eine en Gent-Zeehaven zich tot de blikvangers. Anderzijds bleef WS Lauwe dankzij een puntendeling ongeslagen en sloeg Wevelgem City genadeloos toe bij Oostnieuwkerke. Onderaan bleven onderaan Aalter, Evergem en Lovendegem op hun puntenhonger zitten.
 
In het Oost-Vlaamse derby tussen WIK Eine en Zottegem bleef het spannend tot de laatste minuten. Aanvankelijk leidde Eine de dans met een verschil van twee doelpunten. Toen werden beide ploegen, wegens uitsluitingen, tot 10 herleid. Reyngaert en De Durpel brachten toen  Zottegem langszij. In het slotkwartier kon de thuisploeg via Van De Sompel drie gouden punten bemachtigen.
 
Bij het ongeslagen WS Lauwe beet Gent-Zeehaven keurig van zich af. Het bleef trouwens een partij die alle kanten op kon. Een wedstrijd waarvan men kon zeggen ,,wie scoort’’ wint. Die unieke kans kregen de bezoekers maar thuisdoelman Mestdagh stopte de strafschop van Frechier.
 
Oostnieuwkerke startte riant want na een halfuur tilde Wielfaert de thuisploeg op voorsprong. Die schreeuwde zijn blijdschap dusdanig uit door het bovenlijf te ontbloten. Omdat deze even voordien al een gele kaart had gekregen volgde een tweede en kon hij zich verder gaan ontkleden in de kleedkamers. Wanneer in de tweede helft thuisdoelman Six in de fout ging strafte Callewaert dit af met de gelijkmaker. Nadien zorgden scherpe Wevelgemse tegenstoten voor nog drie doelpunten en kwam de thuisploeg niet meer boven water.
 
In de onderste regionen kon Aalter het niet bolwerken bij Peruwelz dat overigens furieus uit de startblokken kwam. Dat leverde aanvankelijk maar één doelpunt op maar na de hervatting dreven Petruzella en Bula de stand op en konden de bezoekers eigenlijk geen vuist meer maken.
 
Ook Evergem kwam bij Diskmuide van een kale reist terug. Nochtans moest de thuisploeg verder met 10 man zodat Evergem kon standhouden na de plaatselijke openingstreffer via Grimmonprez en de gelijkmaker via ’t Sampens. Vanop de stip verdubbelde de thuisploeg en toen Debevere, ingevallen in het slotkwartier, een derde keer scoorde lag de eindstand vast.
 
Lovendegem blijft in crisis want tegen Winkel moesten de blauw-gelen alweer het hoofd buigen. De kans tot puntenwinst zat er zeker in hoewel de bezoekers uitliepen via Vanderstricht (2x). Maar nadat Ben Kadi de aansluiting bewerkstelligde zou nadien Winkeldoelman Vandromme de Lovendegemse gelijkmaker vanop de stip afweren.
 
SV Rumbeke mocht zich uitleven in de eenrichtingspartij tegen het moedige Gistel. De Rumbeekse schutters scoorden net geen dozijn doelpunten tegen het machteloze, heldhaftige Gistel. Acke, Lesage en Deneve waren de topschutters met elk twee doelpunten.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga A

Nieuwste reacties