Competitie: WK
Speeldag: Testmatchen
Trinidad plaatst zich voor het WK
Luc Goderis

Voor het eerst in de geschiedenis heeft Trinidad & Tobago zich geplaatst voor een eindronde van een WK.  Na de 1-1 uit de heenwedstrijd was een zuinige 0-1 zege in Bahrein voldoende om de Caraïben uit hun dak te laten gaan.

Bahrein doelman Ali Hassan had het tijdens de eerste helft niet onder de markt.  Het fysiek sterkere Trinidad & Tobago dwong de beste kansen af en Bahrein speelde met de bibber op het lijf.
De bezoekers zagen hun grootste kans in ware kamikaze-stijl gestopt.  Ali Hassan stortte zich met ware doodsverachting in de voeten van Stern John om de Derby County-aanvaller van een doelpunt te houden.  Net voor de pauze voetbalde Bahrein de eerste grote kans bijeen maar zag de poging door Marvin Andrews op de lijn gekeerd.

Net na de herneming lieten de bezoekers er geen gras over groeien.  Ze overklasten de tegenstander en na amper vier minuten kopte Dennis Lawrence krachtig een hoekschop van Dwight Yorke binnen.
Ahmed Hassan kon voor Bahrein slechts éénmaal dreigen.  Zijn vrije trap verdween echter in het zijnet.

Tijdens een chaotisch slot kwam Trinidad & Tobago nog zeer dicht bij de 0-2.  Russell Latapy zag zijn schot op de dwarsligger uiteenspatten.
Hussain Ali Baba liep helemaal op het einde nog tegen een rode kaart aan.  Hij duwde scheidsrechter Oscar Ruiz en mocht meteen de kleedkamers opzoeken.

Bahrein : Hussein Ali Hassan, Salman (80' Ayesh), Adnan, Ali Baba, Abdulkarim, Ala'a Hubail, Mohamed Hubail, Jalal, Juma, Yusuf, Ahmed Hassan.

Trinidad & Tobago : Jack, Avery John, Andrews, Lawrence, Birchall (21' Spann), Whitley, Edwards (83' Cox), Stern John, Jones (77' Latapy), Yorke, Gray.

Scheidsrechter : Julian Oscar Ruiz Acosta (Colombia).