Competitie: WK
Speeldag: Testmatchen
Geen problemen voor Spanje
Tonnelier Caroline

Zoals verwacht na de 5-1 overwinning in de heenwedstrijd heeft Spanje zich zonder problemen geplaatst voor het WK in Duitsland.  Slowakije slaagde er niet in de Spanjaarden in moeilijkheden te brengen en kwam in Bratislava niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

De Slowaken hadden voor aanvang van de partij eigenlijk al de hoop op deelname aan het WK opgegeven.  Enige doelstelling leek de eer te redden via een overwinning voor eigen volk. De Slowaakse coach Galis begon met vier nieuwe spelers in vergelijking met de partij in Madrid, maar dat bracht in het begin van de partij weinig op.  Beide teams startten zwak op een moeilijk bespeelbaar terrein.  De eerste kans was voor de thuisploeg, maar Antonio Lopez voorkwam een vroege tegentreffer.  De bezoekers reageerden onmiddellijk via Raul, die evenmin de weg naar de netten vond.  Fernando Torres en Ivan Helguera deden het niet beter en even voor de rust slaagde ook de Slowaak Nemeth er niet in de score te openen.  Beide teams mochten dan ook met een 0-0 stand naar de kleedkamers.

In het begin van de tweede helft was het wel meteen raak.  Invaller Holosko verschalkte vanop 15 meter met links Casillas en bracht de stand op 1-0.  Iets voor het uur kreeg Torres de kans om de stand opnieuw in evenwicht te brengen, maar de spits van AtlĆ©tico miste en werd even later vervangen door Villa.  De spits van Valencia zorgde twintig minuten voor het einde voor de gelijkmaker na een actie van Morientes, ook al een invaller.  Beide teams toonden zich tevreden met het gelijkspel, zodat Spanje na een overbodige partij de kwalificatie voor het WK mocht vieren.