Edgars WK-droom spat uiteen

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Edgars WK-droom spat uiteen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De droom van Edgar Carvalho om op het WK van volgend jaar in Duitsland aanwezig te zijn met zijn land Angola, is uiteengespat. De Fifa oordeelde dat de spits van Malaga niet in aanmerking komt voor een verandering van voetbalnationaliteit. Het verzoek kwam gewoon te laat op de bureaus van de Wereldvoetbalbond.

Twee jaar geleden wijzigde de Fifa de regels omtrent het verwisselen van nationaliteit, waardoor spelers tot 21 jaar de gelegenheid krijgen om voor een ander land uit te komen dan het land waarvoor ze eerder al oefenduels gespeeld hadden. Voor spelers boven die leeftijdsgrens werd een overgangsperiode van één jaar ingesteld.

De sluitingsdatum haalde Edgar Carvalho niet, toen zijn verzoek in juli bij de FIFA binnenkwam. Het was een half jaar te laat, zo luidde de conclusie. En van het maken van uitzonderingen wilde de Fifa niet weten.

Edgar is geboren in de Angolese hoofdstad Luanda, maar heeft de Portugese nationaliteit. De 28-jarige aanvaller speelde veel jeugdinterlands met Portugal en deed ook mee aan één oefenwedstrijd met het A-elftal. In een interland tegen Mozambique werden hem 17 speelminuten gegund. [AN]

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties