Livorno in de subtop

Het kleine Livorno van Roberto Donadoni blijft het opvallend goed doen. Udinese, nochtans geen kleintje, beet in eigen huis de tanden stuk op de ploeg uit Toscane.

Na 9 minuten vloerde Obodo zijn eigen doelman (foto). De thuisploeg probeerde te reageren maar speelde verward. In de 2e helft deed het doelpunt van Lucarelli de boeken toe: 0-2.

Lazio won het doelpuntenrijke treffen van Siena met 3-2. Op slag van rust scoorde Paolo Di Canio zijn 1e van het seizoen: 0-1. Siena was niet van de kook door de tegentreffer want Bogdani scoorde tegen net na rust. Via Cesar en Tare liep Lazio toch weer uit maar in de blessuretijd flaterde Peruzzi. Hij kreeg een voorzet van Molinari niet onder controle en werkte de bal in eigen doel: 3-2.

Palermo liet opnieuw een steek vallen tegen Cagliari en coach Del Neri mag stilaan vrezen voor zijn job. De Rosaneri zakken verder weg in de stand. Nochtans leek er aan de rust geen vuiltje aan de lucht: Caracciolo (foto) en Makinwa zorgden voor een veilige 2-0 tussenstand. De Sardiniërs kwamen vinniger uit de kleedkamer en via Conti en Bega sleepten ze nog een punt uit de brand.

Reggina was te sterk voor Parma, dat alweer een moeilijk seizoen tegemoet gaat. Cozza scoorde al vroeg maar Cardone kon de Gialloblu even later al op gelijke hoogte brengen. De Rosa bracht na 21 minuten de thuisploeg een 2e maal op voorsprong en de Parmezanen kwamen dit keer niet meer terug. Halfweg de tweede helft moest Morfeo met rood van het veld.

Sampdoria had weinig moeite met Empoli. Na het overwicht in de 1e helft vielen de doelpunten na de rust. Borriello en Flachi waren de schutters van dienst.

Treviso en Messina hielden het op 0-0. Zoro, de speler die vorig weekend de racistische geluiden niet meer kon aanhoren en de match tegen Inter niet meer wou verderspelen, kwam 5 minuten op het veld en kreeg applaus van het volledige stadion. Even daarvoor kreeg Aronica, zijn ploegmaat bij Messina, een rood karton.