Roma niet voorbij rode lantaarn

Maarten Vandenabeele

AS Roma slaagde er niet in te winnen bij rode lantaarn Lecce en blijft in de grijze middenmoot. Een prachtig doelpunt van Cassano bleek niet voldoende voor de overwinning.

In afwezigheid van Totti mocht Cassano (foto) zich uitleven. Het talent van Bari speelde een prachtige wedstrijd: hij scoorde, raakte de paal en toonde enkele staaltjes van grote klasse. In de 21e minuut bracht hij op assist van Taddei de Giallorossi op voorsprong: 0-1, meteen zijn 1e doelpunt dit seizoen. Even voor de rust verdubbelde Nonda de voorsprong van de Romeinen.

Lecce kwam met nieuwe moed uit de kleedkamer en dat loonde al na 6 minuten. Op aangeven van Valdes kon Cozzolino de aansluitingstreffer binnenprikken. Nog eens 6 minuten later werd Vucinic foutief gestuit door Chivu in de 16. De Serviër velde zelf het oordeel vanop de stip: 2-2. Daarna raakten beide ploegen nog eens de paal maar doelpunten kregen de toeschouwers niet meer te zien.