Melbourne Victory onder verwachtingen

Rudi Zeelmaekers
| 0 reacties
Melbourne Victory onder verwachtingen
Foto: © SC


Afgelopen zomer werd de Hyundai A-league op gang getrapt in Australië. Het was de zoveelste poging om het Australische voetbal weer op de landkaart te zetten. Met 8 ploegen werd de A-league aangevat. Het grote verschil met klassieke competities op het hoogste niveau is dat de eerste in de eindstand niet meteen tot kampioen zal gekroond worden maar dat dit bepaald wordt door play-offs.
 
Na 15 speeldagen in de A-League staat Adelaide United aan de leiding met 5 punten voorsprong op Sydney FC. Bij Adelaide United loopt ex-Standard spits Aurelio Vidmar langs de lijn als assistent-trainer. Wij volgden even de verrichtingen van ex-Lierse spelers Geoffrey Claeys en Archie Thompson. Beide spelers zijn actief bij Melbourne Victory en er werd eigenlijk toch meer verwacht van deze club dan de huidige klassering aangeeft. Zij konden uit 15 wedstrijden slechts 5 overwinningen en 4 draws puren. Claeys en Thompson kwamen 11 keer aan de aftrap. De ex-Lierse spits mocht ook rekenen op een invalbeurt en scoorde totnogtoe 6 keer voor Melbourne Victory. Thompson werd aangekondigd als één van de sterren voor de Hyundai A-League maar met slechts een 6de plaats in het klassement en toch 13 punten achterstand op de leider heeft Melbourne Victory nog een hele weg te gaan.
 
Momenteel ligt de Australische competitie nog stil omdat er internationaal gevoetbald wordt. Tijdens de laatste dagen van het jaar wordt er wel nog gespeeld in Australië. Op 29 december speelt Melbourne Victory thuis tegen Perth.  Een dag later moeten New Zealand en Sydney het opnemen tegen elkaar.  Zelfs op oudejaarsavond wordt er gevoetbald. Central Coast ontvangt New Castle en op nieuwjaarsdag speelt leider Adelaide United thuis tegen het voorlaatst geklasseerde Queensland.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties