Meteen topper in Copa del Rey

Meteen topper in Copa del Rey
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In de 1/8e finales van de Copa del Rey, de eerste ronde waar alle eersteklassers aan deelnemen, staat met de derby tussen Villarreal en Valencia meteen een topper op het programma.  Zamora, de enige ploeg uit een lagere reeks die nog actief is in de Spaanse beker, is dolgelukkig met de komst van het grote FC Barcelona.  

De voorzitter van Zamora, dat uitkomt in de Segunda B (de Spaanse derde klasse), toont zich alvast ambitieus.  “Het is alsof we de loterij gewonnen hebben.  We geven ons nog niet gewonnen.  In de kwartfinales zou ik graag tegen Real Madrid uitkomen.  Ik hoop dat Barcelona op volle sterkte naar Zamora reist, we zullen voor een warm onthaal zorgen.”
 
Wil de droom van Zamora-voorzitter Maillo uitkomen, dan moet Real Madrid wel eerst Athletic Bilbao uitschakelen.  Titelverdediger Betis krijgt met Celta de Vigo een ploeg in vorm tegenover zich.  Stadsgenoot FC Sevilla neemt het in een geladen derby op tegen Cádiz.  ok de confrontatie tussen Osasuna, momenteel co-leider en vorig seizoen bekerfinalist, en Deportivo La Coruña belooft ook een interessant duel te worden. 
 
De volledige loting:
 
Villarreal CF - Valencia CF
Celta de Vigo - Real Betis
Getafe CF - RCD Espanyol
Deportivo La Coruña - Osasuna
Cádiz CF - Sevilla FC
Athletic Bilbao - Real Madrid
Zamora (II B) - FC Barcelona
Atlético Madrid - Real Zaragoza
 
De heenwedstrijden worden op 4 januari gespeeld, de terugwedstrijden op 11 januari.  
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties