Real door na te zware overwinning

Philippe Crols
| 0 reacties
Real door na te zware overwinning
Foto: © SC

Real Madrid heeft zich donderdagavond weten te verzekeren van een plaatsje in de kwartfinale van de Copa del Rey. De Madrilenen wonnen thuis met overdreven 4-0 cijfers van Athletic Bilbao. Zaragoza en Athletico Madrid moeten volgende week in hun terugwedstrijd uitmaken wie de laatste kwartfinaleplaats krijgt. Zaragoza staat er alvast goed voor. 

Real Madrid - Athletic Bilbao  4-0

Real Madrid wist zich vorige week in de gietende regen al te verzekeren van een goede uitgangspositie. Het won toen, dankzij een goal van David Beckham, met 0-1. Donderdag was het wederom niet schitterend, maar doelpunten vielen er wel. In een vrij matige eerste helft lukte Robinho na een halfuur de 1-0. Nadien viel de partij stil. Mede omdat de bezoekers niet echt van plan leken om er nog voluit voor te willen gaan. Toen verdediger Sergio Ramos er iets na het uur 2-0 van maakte was de kous dan ook af. In de slotfase dikten Robinho en Soldado de score nog aan tot 4-0. Dat was evenwel overdreven, maar geen mens die dat erg zal vinden bij Real Madrid

Athletico Madrid - Real Zaragoza  0-1

De kans dat die andere Madrileense club de kwartfinales zal halen is eerder klein. Athletico Madrid ging in eigen huis namelijk met het kleinste verschil onderuit tegen Real Zaragoza. Vorige week werd deze wedstrijd nog uitgesteld omdat het merendeel van de thuisploeg ziek in bed lag. Ze waren blijkbaar nog niet volledig hersteld, want Zaragoza, de nummer negen uit de Primera Division, was beter dan de dertiende uit het klassement. Iets na het uur scoorde ex-Dortmund-speler Ewerthon het enige doelpunt van de wedstrijd. Volgende week woensdag staat de return op het programma.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties