Wolfijzer en schietgeweren liggen klaar

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Wolfijzer en schietgeweren liggen klaar
Foto: © SC

In Vierde A liggen op de 18de speeldag vooral voor kandidaat-kampioenen en kanshebbers op een topvijf wolfijzers en schietgeweren klaar. Kersverse leider VG Oostende, SV Oudenaarde, URS Centre,  SV Diksmuide en Wevelgem City zullen dat alvast in vette letters hebben aangeduid.
 
SV Rumbeke speelt voor een tweede keer op rij op eigen veld en krijgt hierbij leider VG Oostende op bezoek. In dit West-Vlaamse derby moet de kustploeg zeker op zijn tellen letten. Rumbeke liet vorige week een zware steek vallen waardoor de kloof met onderaan weer wat kleiner werd. Het wordt allicht een bewogen wedstrijd met Oostende uiteraard als favoriet.
 
Ex-koploper en dichtste achtervolger Oudenaarde staat voor het streekderby bij WIK Eine. Vorige week kwam SV Oudenaarde niet verder dan een puntendeling terwijl Eine nipt verloor van Wevelgem. Het is evident dat beide buren hengelen naar eerherstel.
 
URS Centre reist vertrouwensvol naar SV Dikmuide dat vorige week Oudenaarde een pijnlijke por toediende met dat gelijkspel. In het beste geval kunnen Ă©Ă©n beide alweer een stap voorwaarts zetten op de ladder. Een gelijkspel doet hen ter plaatse trappelen.
 
Wevelgem City speelt een tweede uitwedstrijd na mekaar bij Zottegem dat slechts op drie punten staat van de West-Vlamingen. M.a.w. voor de Oost-Vlamingen komt een topvijfpositie naderbij. Toch moeten ze opletten voor City want die hebben een onkreukbare uitreputatie als het er op aankomt.
 
WS Lauwe vorige week bij het hernemen gestart met een nederlaag tegen Oostende, speelt gastheer voor het bedreigde Oostnieuwkerke. Het is meer dan duidelijk dat Lauwe zich dit keer niet zal willen laten ringeloren want een 7de plaats strookt zeker niet met hun mogelijkheden. Een driepunter moet White Star dus in de running houden voor die topvijf.
 
Het duel tussen Evergem Center en Sint Eloois Winkel is nog meer onvoorspelbaar hoewel de thuisploeg al geruime tijd aan een onstuitbare opgang bezig is. De West-Vlamingen  staan niettemin slechts twee punten achter Evergem zodat een prognose uitermate moeilijk is. Center staat echter goed geplaatst voor die tweede periodetitel en dat zou wel eens de doorslag kunnen geven.
 
In de overige twee wedstrijden staan ploegen tegenover mekaar die nood aan puntenbuit hebben. Het wordt dus een strijd om te overleven. Voor Gistel is ,,overleven’’ een utopie zodat Eendracht Aalter eigenlijk de gemakkelijkste taak heeft om een nieuwe driepunter te pakken teven wat ademruimte te creëren.
 
 Belangrijk feit is wel dat bij Aalter ,,monument’’ doelman Ronny Morthier, vorige week na een dispuut met een medespeler, tijdens de rust zijn biezen nam zodat de reservedoelman onder lat moest. Vooralsnog werd nog niets bijgelegd, want Morthier liet sinds dien niets meer van zich horen. Maar dat mag voor de rood-witten geen hinder zijn om Gistel te verslaan.
 
Tenslotte reist SK De Jeugd Lovendegem naar Henegouwen alwaar Peruwelz zijn opwachting maakt. De Oost-Vlamingen kunnen zich geen fantasietjes meer veroorloven. Er moeten waar dan ook punten  gepakt worden want ieder puntenverlies is een stapje dichter bij de degradatie. Bij Peruwelz heerst een zelfde miserie alhoewel de thuisploeg nog steeds drie punten voor liggen. Niet veel, maar oneindig groot in de Lovendegemse optiek om dit te overbruggen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga A

Nieuwste reacties