Toni jaagt op record Nordahl

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Toni jaagt op record Nordahl
Foto: © SC

Fiorentina-aanvaller Luca Toni is momenteel aan een erg sterk seizoen bezig in de Serie A. Hij scoorde tot dus ver achttien doelpunten in negentien partijen. De Italiaan is dus volop op jacht naar het record van de Zweed Gunnar Nordahl. Die scoorde in het seizoen 1949/1950 35 doelpunten voor AC Milan.

Toni bracht in zijn beginjaren twee seizoen door in de Serie C1 bij Lodigliani en Treviso. In de zomer van 2000 zette hij de stap naar de Serie A en tekende hij een contract bij Brescia dat hem als ideale aanvalscomponent zag met Roberto Baggio. in zijn eerste seizoen bij de club uit Lombardije scoorde Toni vijftien keer, het seizoen nadien slechts twee keer.

In 2003 zette Toni een stap terug naar de Serie B waar hij voor US Palermo dertig doelpunten maakte en een belangrijk aandeel had in de promotie van de club naar de Serie A. Het seizoen nadien scoorde Toni twintig doelpunten waarmee hij de Siciliaanse club direct een Uefacupticket bezorgde. Zijn doeltreffendheid leverde hem een transfer op naar Fiorentina en ook in het Stadio Artemio Franchi scoort hij met de ogen dicht. Bovendien heeft hij ondertussen zijn debuut gemaakt in de Italiaanse nationale ploeg.

Met achttien doelpunten in negentien wedstrijden wordt het record van Nordahl breken niet langer onwaarschijnlijk, tenminste als Toni zo blijft verderspelen in de terugronde. Gunnar Nordahl maakte overigens deel uit van de meest doeltreffende aanvalslinie in de geschiedenis van AC Milan. Het trio Gunnar Gren-Gunnar Nordahl-Nils Liedholm, ook wel 'La Grenoli' genoemd, scoorde 118 doelpunten in het seizoen 1949/1950 maar de titel was vreemdgenoeg voor de rivalen van Juventus Turijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties