Analyse Rode-Verrewinkel boekt eerste uitzege

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Rode-Verrewinkel boekt eerste uitzege
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Rode-Verrewinkel verbaasde afgelopen weekend vriend en vijand door de eerste uitzege van het seizoen binnen te rijven. In de topper tussen Londerzeel en Ukkel bleef het 0-0. Londerzeel blijft wel aan de leiding van het klassement.

Meldert kon zich eindelijk richting middenmoot begeven en zag de toekomst positief in met de komst van rode lantaarn Rode-Verrewinkel. Rode verraste echter en maakte Meldert op de counter af. Voor Rode, dat zijn eerste uitzege van het seizoen behaalde, is er dus weer een klein beetje hoop. Meldert blijft voorlopig één van de degradatiekandidaten.

Londerzeel kon een gouden zaak doen door voor de tweede week op rij in eigen huis een topper te winnen. Het was echter Ukkel dat de beste ploeg was, maar de bezoekers kwamen niet tot scoren. Zo eindigde de wedstrijd in een scoreloos gelijkspel, waardoor er bovenaan het klassement niet veel verandert.

RC Lebbeke en SK Lebeke-Aalst speelden een erg belangrijke wedstrijd in het teken van het behoud. Het was al erg snel duidelijk dat Lebeke-Aalst met drie gouden punten zou gaan lopen. SK Lebeke-Aalst heeft voor zichzelf weer een klein beetje ademruimte gecreëerd en schuift op naar de tiende plaats. RC Lebbeke staat nu voorlaatste en zit duidelijk in de problemen.

Dilbeek mag zijn titelambities stilaan voorgoed opbergen. In de terugronde werd amper één puntje behaald en ook op Kampenhout werd er verloren. Kampenhout moest nochtans een klein uur met tien man spelen, maar dat belette de ploeg niet om in de tweede helft afstand te nemen van Dilbeek. De promotie is dus veraf voor Dilbeek, dat vanaf nu zelfs meer naar onder moet kijken. Kampenhout komt weg van de voorlaatste plaats.

Schoten is één van de ploegen die drie keer na mekaar thuis spelen en het haalt daar ook zijn voordeel uit. Net als vorige week zorgde Goetelen voor het enige doelpunt uit de partij. Zo puurde Schoten zes punten uit zijn twee laatste wedstrijden. Opstal werd met lege handen naar huis gestuurd en is voor het eerst sinds lang in de rechterkolom van het klassement te vinden.

Kontich en Opwijk hielden elkaar in evenwicht en dat werd ook in de score weergegeven. Kontich mist zo wel een kans om mee aan de leiding te komen. Opwijk ziet ook zijn voorsprong in de 2de periode gereduceerd worden. Al bij al kunnen beide ploegen toch min of meer tevreden zijn met deze draw.

Grimbergen stond op twee punten van Temse en kon dus een goede zaak doen in het klassement. Grimbergen velde het verdict na rust en won met 2-0. Grimbergen werkt zich zo op naar de vijfde plaats en bevestigt zijn sterke thuisreputatie. Temse zakt enkele plaatsen, maar bevindt zich nog steeds in de subtop.

Berchem miste voor de derby tegen Wilrijk ongeveer een heel elftal en dus was het afwachten hoe het probleem van de vele afwezigen opgevangen zouden worden. Elke ploeg nam één helft voor zijn rekening en dat vertaalde zich in een correcte uitslag. Berchem laat zo wel de kans om weer aan kop te komen liggen en is nog steeds tweede op één punt van Londerzeel.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga B

Nieuwste reacties