Palermo mept Milan uit beker

Maarten Vandenabeele

Giuseppe Papadopulo heeft zijn entree als coach van Palermo niet gemist: de Sicilianen veegden in eigen huis de vloer aan met AC Milan. De Rossoneri hadden de heenmatch met 1-0 gewonnen, maar dat bleek ruim onvoldoende: Palermo is de eerste ploeg in de halve finale van de Coppa Italia.

Na 8 minuten kwamen de bezoekers dichtbij het openingsdoelpunt maar Kakà schoot te zwak in en Andujar pakte. 2 minuten later was het wel raak, maar aan de overkant: een afstandschot van Gonzalez werkte de achterstand uit de heenwedstrijd weg, 1-0! In de 18e minuut ging het stadion pas helemaal uit zijn dak: Caracciolo drong door in de 16, passeerde doelman Kalac en het stond 2-0. Diezelfde stand stond ook nog aan de rust op de bordjes en de voorsprong voor de Rosaneri was oververdiend.

Na de pauze duurde het nauwelijks 4 minuten voor Palermo de voorsprong nog uitdiepte. Bij een lange bal ging de volledige roodzwarte defensie de mist in en Gonzalez verlengde met het hoofd in doel: 3-0. Een totaal ontredderd Milan kon helemaal niet reageren.

Het dreigt voor de Rossoneri een seizoen in mineur te worden: 12 punten achterstand op Juventus in de competitie, uit de Coppa Italia en een aartsmoeilijke confrontatie met Bayern Munchen voor de boeg in de Champions League.