Roma houdt stand tegen Juve

Maarten Vandenabeele

AS Roma heeft zich geplaatst voor de halve finale van de Coppa Italia, ten koste van kampioen Juventus. De Romeinen verloren wel in het eigen Olimpico, maar omdat ze meer scoorden in Turijn, gaan ze toch door.

Spaletti was er ondanks de 2-3 uitoverwinning uit de heenwedstrijd niet gerust in: hij speelde met zijn beste 11. Ook Juve bracht een stevig team op de been waarbij Ibrahimovic samen met Zalayeta de stevige voorhoede vormde.

De partij begon evenwichtig met kleine kansen over en weer. In de 13e minuut kopte Totti raak maar het doelpunt werd afgekeurd voor een fout van de nummer 10 op Balzaretti. 4 minuten daarna kreeg Nedved geel voor een overtreding en enkele potjes kookten over: er ontstond een geharrewar met tal van spelers waarbij Ibrahimovic en Dacourt de grootste boosdoeners leken (foto). Scheidsrechter Dondarini stuurde ze allebei weg met rood. De wedstrijd zelf veranderde niet van beeld: het bleef evenwichtig. Op slag van rust kon doelman Curci zich nog onderscheiden op een kopstoot van Zalayeta.

Na de pauze kreeg Juve onmiddellijk een strafschop: Perrotta maakte hands in de 16. Mutu faalde niet en de Bianconeri leidden met 0-1. Capello rook zijn kans en bracht Del Piero en even later Emerson in de ploeg om de kwalificatie af te dwingen. Op een tegenaanval kreeg Taddei de kans om de wedstrijd in een definitieve plooi te gooien, maar hij miste alleen voor Abbiati. De Oude Dame kreeg nog 1 uitstekende mogelijkheid: in de 81e minuut schoot Vieira van buiten de rechthoek vol op de paal, naast een kansloze doelman Curci. Roma hield stand tot en met de blessuretijd en gaat door in de beker.

Voor de Giallorossi net als vorig seizoen de finale willen halen, moet eerst Palermo opzijgezet worden.