Supporters doen Roma weer verhuizen

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Supporters doen Roma weer verhuizen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

AS Roma moet zijn eerstvolgend thuisduel tegen Cagliari op neutraal terrein en achter gesloten deuren spelen. Aanhangers van de volgende opponent van Club Brugge in de Uefabeker hadden zondag tijdens het thuisduel tegen Livorno neo-nazistische en fascistische spandoeken getoond en anti-semitische leuzes geroepen. De Lega Calcio, de Italiaanse voetballiga, vond het dan ook opportuun de club te straffen voor het gedrag van zijn supporters.

Het is niet de eerste keer dat AS Roma gestraft wordt voor het gedrag van zijn aanhangers. Vorig seizoen moest de club al twee thuiswedstrijden in de Champions League achter gesloten deuren afwerken omdat in het duel met Dynamo Kiev de Zweedse scheidsrechter Anders Frisk werd geraakt door een aansteker die vanaf de tribunes van het Stadio Olimpico werd geworpen.

Het was trouwens ook al de tweede keer dit seizoen dat een duel tussen Livorno en een club uit de Italiaanse hoofdstad ontsierd wordt door wangedrag van supporters. Eerder in de competitie waren het de supporters van Lazio Roma die in de uitwedstrijd bij Livorno verbaal de strijd aangingen met de uiterst links-georiënteerde aanhang van Livorno. Na afloop van die ontmoeting stal Paulo Di Canio (Lazio) de show door zijn gewraakte Mussolini-groet nog eens boven te halen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties