Udinese nipt de betere van Sampdoria

Maarten Vandenabeele

Na Palermo heeft ook Udinese zich geplaatst voor de halve finale van de Coppa Italia. De kwalificatie werd afgedwongen op het veld van Sampdoria.

De heenwedstrijd in Udine was op 1-1 geëindigd en de bezoekers wisten dus wat hun taak was: scoren. Nochtans was het de thuisploeg die in de aanval trok en via de bedrijvige Kutuzov een eerste kans versierde. Udinese kwam beter in de wedstrijd en nam het commando over. Di Natale kon bijna profiteren van een onzekerheid in de thuisdefensie. Vlak voor rust was het dan wel raak: Candela kon centraal doorgaan en bediende Di Natale die de 0-1 binnenprikte.

Op het uur was Di Natale de aangever voor Pieri, die de 0-2 tegen de touwen schoot. De Blucerchiati lieten zich echter niet naar de slachtbank leiden en vochten terug: 4 minuten na de 0-2 lukte Foti al de aansluitingstreffer. 18 minuten voor tijd kwam de 2-2 via Pisano. Samp had echter nog een 3e doelpunt nodig maar dat kwam er niet meer.

In de halve eindstrijd neemt Udinese het op tegen de winnaar van Inter - Lazio.