Centre en VG Oostende mikken op tweede periode

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Centre en VG Oostende mikken op tweede periode
Foto: © SC

Op de 21ste speeldag kan leider Oudenaarde zijn voorsprong misschien vergroten. Meeste aandacht gaat wellicht naar de strijd om de tweede periodetitel. Daarin liggen URS Centre en VG Oostende in pole posite. Maar ook dan bestaat de grote mogelijkheid dat er weer wiskundig werk aan te pas komt.
 
In ieder geval staan het vast dat URS Centre, met dat doel voor ogen, op eigen veld moet winnen tegen Evergem Center. De Oost-Vlaamse ploeg was eerder een kandidaat voor die periodetitel maar moest de rol lossen. Vorige week tegen leider Oudenaarde speelde Center een sterke partij en dat kan lonend zijn om bij Centre evenzeer een goede prestatie neer te zetten. Bij Evergem is men bewust dat de Henegouwse ploeg één van de betere voetballende ploegen uit de reeks is. In de heenronde won Evergem weliswaar gevleid zodat een geprikkelde thuisploeg mag worden verwacht.
 
Tweede kandidaat-periodetitel VG Oostende staat op eigen veld voor een moeilijke wedstrijd tegen Zottegem. De Oost-Vlaamse ploeg slaagde er vorige week in om titelkandidaat Centre in bedwxang te houden terwijl de kustploeg amper met de hakken over de Einese sloot geraakte. Een wedstrijd die trouwens alle kanten uit kan met een lichte voorkeur voor Oostende.
 
Leider SV Oudenaarde kan geruststellend toekijken want niemand denkt dat Verhoene en Co bij Gistel zullen falen. Het kan aldaar wellicht uitdraaien op een doelpuntenfestival en nadien, in het beste geval, een grotere voorsprong op de rangtabel.
 
Evenzeer niet te missen is het duel tussen Gent-Zeehaven, vooralsnog modale middenmoter, en subtopper Wevelgem City. Vorig jaar in december lieten de Ratten dusdanige steken vallen dat de val naar de middenmoot niet vermijden bleek. Een drietal aankopen zorgden blijkbaar voor de kentering. Resultaat: een 9 op 9 na de winterstop. Hierdoor bouwde Zeehaven een marge op ten opzichte van ploegen in degradatiezorgen. Gent-Zeehaven moet nu verder bevestigen tegen Wevelgem want straks volgt een zware brok met Oudenaarde, Centre en Oostende.
 
Onderaan vechten Oostnieuwkerke en Eine een robbertje uit want slechts gescheiden door twee punten. Vorig week speelde de West-Vlaamse ploeg  gelijk bij gouwgenoot Diksmuide, Eine ging nipt voor de bijl tegen kandidaat-kampioen VG Oostende.Degene die wint doet een belangrijke stap richting redding.
 
Een tweede middenmootduel betwisten Peruwelz en  Rumbeke. Beide tegenstanders hebben vooralsnog een veilige marge tenoverstaan van de degradatiekandidaten. Een wedstrijd overigens waarin de thuisploeg als favoriet aan de aftrap komt.
 
In de resterende twee matchen staan potentiële afdalers in de arena tegen ploegen die op de drempel staan van de topvijf. Sint Eloois-Winkel krijgt Aalter op bezoek dat liefst niet terugkeert zonder punten want in dat geval zouden Eine of Oostnieuwkerke wel eens zeer dicht kunnen aansluiten.
 
Na de recente uitnederlaag in de West-Vlaamse gouw krijgt SK Lovendegem bezoek van subtopper SV Diksmuide. Vorige week kwam Diksmuide niet verder dan een doelpuntenloze puntendeling terwijl Lovendegem in het West-Vlaamse Rumbeke in het zand beet. Om de behoudsdroom vast te houden doet Lovendegem er best aan minstens verlies te vermijden.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga A

Nieuwste reacties