Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Stade de la Cite de l Oie
De leider komt met de schrik vrij
Jimmy Wouters

Leider in derde B, Francs - Borains is zondagmiddag met de schrik vrijgekomen. De ploeg won heel moeizaam met 0-1 op het veld van Visé.

De eerste helft was werkelijk een pareltje. Vooral de thuisploeg liet voetbal van de bovenste plank zien. Met mooi combinatievoetbal speelden de Ganzen kans na kans. Toch was de eerste mogelijkheid voor de bezoekers, maar Pasaoglu faalde oog in oog met Stoops. Vervolgens trok Visé het laken volledig naar zich toe. Vooral Crits en de Braziliaan Edmilson kregen enkele zeer goede mogelijkheden. Maar beide aanvallers hadden redelijk wat pech in de afwerking. Na die eerste felle 25 minuten moest Visé wat gas terugnemen. Het duurde vervolgens tien minuten voordat we nog eens een kansje te zien kregen. In de slotfase van de eerste periode probeerde de thuisploeg alsnog op voorsprong te komen, maar Crits miste op een haar na de openingstreffer.

De tweede helft was een stuk minder hoogstaand. Francs- Borains kwam als herboren uit de kleedkamer en trok vrijwel onmiddellijk ten aanval. Toch slaagden ze er niet in om het nodige gevaar te creëren. De partij verwaterde vervolgens en werd vooral met stevige duels op het middenveld uitgevochten. Kansen waren er nauwelijks te noteren. Het zag er stilaan naar uit dat de partij een stille dood tegemoed ging. In de 73e minuut ging thuisspeler Tihon flagrant in de fout. Hij verspeelde op een kinderlijke wijze het leer aan Saffer, die er zo simpel 0-1 van kon maken.

In de slotfase trok Visé nog met man en macht naar voor. Het kreeg nog een goede kans, maar Scattone kon doelman Dorange niet meer verschalken.