Competitie: 2e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Luminus Arena
Tongeren zet zegereeks verder

Vanmiddag stond in Derde Klasse B de wedstrijd tussen KSK Tongeren en CS Verviers op het programma. De bezoekers uit Verviers zagen vorige week op de laatste speeldag van de tweede periode de periodetitel verloren gaan door een nederlaag tegen Kermt-Hasselt. KSK Tongeren is bezig aan een opmars, er werd inmiddels drie keer op rij gewonnen en vorige week werd toenmalig koploper KVK Tienen op eigen veld verslagen.

De redelijk talrijk opgekomen toeschouwers zagen een leuke wedstrijd tussen twee ploegen die voor de overwinning gingen. Voor rust was het verschil tussen beide ploegen heel klein. Het was wel de thuisploeg die de beste kansen had. Na een kwartier speelde kreeg Vanbeuren de eerste grote kans, de verdediger kreeg de bal plots in zijn voeten na een corner, zijn schot belandde tegen de buitenkant van de paal. Vier minuten later kreeg Geraerts de beste kans van de eerste helft, de middenvelder kon van dichtbij afwerken, maar zijn schot ging over het bezoekende doel. Voor de rest was er amper gevaar te noteren, Vanderelst schoot vlak voor rust nog wel eens van op afstand, maar zijn schot werd makkelijk gepakt door Jacquemin.

Tongeren kwam vinnig uit de kleedkamer, de eerste goed uitgespeelde aanval resulteerde onmiddellijk in een doelpunt. Na goed doorkoppen van El Barham kreeg Mike Origi de bal, de aanvaller aarzelde niet en werkte knap af: 1-0. Verviers leek wat aangeslagen en de thuisploeg bleef druk zetten. Toch kwamen de bezoekers opnieuw langszij, nadat doelman Bertjens een bal gedragen door de wind in corner moest tikken, was het Raets die volledig vrijstaand de corner kon binnen koppen: 1-1. De thuisploeg liet zich niet van de wijs brengen door de verrassende gelijkmaker en bleef goed vooruit voetballen, dit resulteerde al snel in een nieuwe voorsprong. Niet toevallig was het opnieuw uitblinker Origi die voor de 2-1 zorgde. Vier minuten later kreeg de aanvaller dè kans om de wedstrijd te beslissen door balverlies van Demarteau in de eigen rechthoek, maar deze keer kreeg de speler de bal niet voorbij doelman Jacquemin.

Zeven minuten voor tijd kreeg Tongeren opnieuw een heel grote mogelijkheid op de 3-1. De ingevallen Cossalter kon helemaal alleen op Jacquemin af, maar de doelman wist de bal nog in corner te duwen. Drie minuten later deed de thuisploeg dan toch de wedstrijd op slot, Geraerts verraste de verdediging door centraal door te breken, de middenvelder twijfelde niet en haalde hard uit in het dak van het doel: 3-1. Dit was tevens de eindstand.

Tongeren doet opnieuw een goede zaak in de rangschikking. De degradatiezorgen lijken door de twaalf op twaalf voorlopig voorbij. Indien volgende week Bocholt verslagen wordt in een inhaalwedstrijd van de veertiende speeldag, komen de Limburgers zelfs op een gedeelde zesde plaats te staan, met nog één wedstrijd te goed tegen Sprimont. Verviers blijft in de subtop staan.