Cruciale duels op beide fronten

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Cruciale duels op beide fronten
Foto: © SC

Dit weekend staan er enkele belangrijke matchen op het programma in zowel de titelstrijd als de degradatiestrijd. De verliezer in de topper tussen Opstal en Berchem is mogelijk uitgeteld voor de titel. In de strijd om het behoud staan er twee zespuntenmatchen op het menu.

Na Meldert is Opstal misschien wel de ploeg die de beste vorm te pakken heeft. Opstal baande zich in de afgelopen weken een weg naar de top en staat nu op een gedeelde tweede plaats. Om mee te blijven doen voor de titel dient Opstal te winnen tegen Berchem, dat zijn laatste troeven uitspeelt. Berchem heeft al een achterstand van 7 punten op Londerzeel, al speelde Berchem ook wel een match minder. Enkel door te winnen van Opstal en Ukkel maakt Berchem nog een goede kans om het kampioenschap te winnen.

Een andere ploeg die recent een sterke reeks neerzette is dus Meldert, dat de vierde plaats als beloning heeft gekregen. De titel is niet langer onmogelijk voor Meldert, zeker niet als het blijft winnen. Zaterdagavond gaat Meldert op bezoek bij Temse, dat zich mits winst weer naar de linkerkolom van het klassement kan spelen.

Bij Kontich is enige goede vorm ver zoek. Het moet zijn achtste plaats nu al delen met Lebbeke en Temse. Een stuntoverwinning tegen Londerzeel zou Kontich dus wel deugd doen. Londerzeel heeft ook nog een eitje te pellen met Kontich. In de heenmatch liet Londerzeel in de slotminuten nog een 2-0 voorsprong uit handen glippen. Indien Londerzeel nu wel wint van Kontich kan het Opstal of Berchem misschien wel definitief van zich afschudden.

Tweede periodekampioen Opwijk heeft in de derde periode nog niet veel brokken gemaakt. Daar moet dit weekend dus verandering in komen. Het treffen met RC Lebbeke staat op het programma. Lebbeke is aan een wederopstanding bezig en wist zijn laatste drie matchen te winnen. Indien er ook in Opwijk gewonnen wordt, zijn de degradatiezorgen voor Lebbeke verleden tijd.

Eén van de belangrijke matchen in de strijd om het behoud is Grimbergen-Schoten. Na de recente 0 op 6 heeft de sterke thuisreputatie van Grimbergen een ferme deuk gekregen. Grimbergen is danook afgezakt naar de degradatiezone en moet de drie punten absoluut zien thuis te houden. Schoten vestigt zich al een heel seizoen in de middenmoot, maar is nog niet helemaal veilig. Schoten heeft amper 4 punten meer dan Grimbergen. Indien Schoten zondag wint, lijkt het wel zeker van een verlengd verblijf in vierde klasse.

Een heus degradatieduel is de wedstrijd tussen SK Lebeke-Aalst en Wilrijk. Voor Wilrijk volgen de nederlagen elkaar op en daar moet zo snel mogelijk een eind aan gemaakt worden. Anders lijkt het Lebeke-Aalst in ieder geval niet meer te gaan inhalen. Ook Lebeke-Aalst kan de punten goed gebruiken in de strijd om het behoud.

Dilbeek graaide vorig weekend verrassend een punt mee op het veld van Berchem en wil dat nu herhalen tegen Ukkel, dat zijn beklag deed na de 2-1 nederlaag in Schoten. Indien Ukkel Londerzeel geen ruimte wil gunnen, rest er de Brusselaars ook niets anders dan te winnen. Dilbeek heeft net als Grimbergen en Lebeke-Aalst 27 punten. Aangezien die twee ploegen dit weekend thuis spelen, komt het er ook voor Dilbeek op aan om punten te pakken.

De tweede trainerswissel van het seizoen zal waarschijnlijk niet veel zoden meer aan de dijk brengen voor Rode-Verrewinkel. De achterstand op de voornaamste concurrenten is immers veel te groot. Rode kan wel nog een belangrijke rol spelen in de degradatiestrijd, bijvoorbeeld door Kampenhout punten af te snoepen. Kampenhout hoopt eindelijk nog eens te kunnen winnen om zo weer een sprong voorwaarts te maken in het klassement.

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga B

Nieuwste reacties