VG Oostende tuk op revanche

Guillaume Belaey
| 0 reacties
VG Oostende tuk op revanche
Foto: © SC

Op de officiële 26ste speeldag is VG Oostende tuk op  revanche na het kostbare puntenverlies van vorig week bij Aalter. Leider SV Oudenaarde, dat in de voorbije midweekwedstrijd  slechts gelijkspeelde bij Gent-Zeehaven, kan dus mits Oostendse winst weer worden bijgehaald. Anderzijds blijft Gent-Zeehaven geloven in een derde periodetitel terwijl Evergem nog altijd hunkert naar een topvijfpositie.
 
Om die revanche tot een goed einde te brengen zal Oostende alvast uit zijn pijp moeten komen bij St. Eloos-Winkel. Winkel gaf vorige week immers URS Centre op eigen veld lik op stuk. Als de kustploeg die herkansing tot een goed eind wil brengen zal het voortreffelijk voetbal gekoppeld aan trefkracht aan de man moeten brengen.
 
Gent-Zeehaven voelt zich nog altijd geroepen om mee te dingen voor die derde periodetitel. Deze week hielden de ratjes leider Oudenaarde in bedwang en krijgen met Lovendegem als gast niet enkel een derby voor de voeten geschoven maar ook een tegenstander die nog altijd geloofd dat de barrage kan vermeden worden. Men mag echter niet vergeten dat vier ploegen (nrs 14 tot en met 17) degraderen. Wie op een dertiende plaats finisht speelt de barrage. Als Zeehaven op het periode-schema wil blijven moet het winnen van hun buren.
 
Ook Evergem Center denkt bepaalde doelstellingen alsnog te verwezenlijken. ,,We hebben het potentieel om een topvijf te ambiëren’’ luidt het bij geel-rood. Zes punten zijn niet onoverbrugbaar maar dan zal Center toch moeten winnen tegen bezoeker WS Lauwe. En dat is een tegenstander die zich niet gemakkelijk laat ringeloren. Aan Evergem de kans dit te ontwrichten.
 
Aalter en Oostnieuwkerke duelleren met mekaar en hebben dezelfde opdracht. Winnen en trachten die gevaarszone verder te ontlopen. Oostnieuwkerke staat op die barrageplaats, Aalter toeft nog steeds in onveilige wateren. Vorige week zorgde de Oost-Vlaamse club voor een verrassing door Oostende in bedwang te houden. Tegen Oostnieuwkerke wordt een bevestiging verwacht want één of geen punten spijkert de thuisploeg nog vaster in het degradatiemoeras.
 
Vorige week kregen Wevelgem City en URS Centre op hun donder zodat beide tegenstanders allicht op weerwraak uit zijn. In dit rechtstreekse duel wordt het moeilijk een favoriet voorop te plaatsen. De thuisploeg heeft een manke thuisreputatie terwijl Centre wellicht voorzichtig zal starten en al te graag countervoetbal hanteert.  Kortom een wedstrijd waarin degene die durft aan te vallen een grote winstkans maakt.
 
Het ,,voorlaatste’’ gerangschikte WIK Eine dingt op eigen veld begerig naar een driepunter tegen subtopper SV. Diksmuide. De Oost-Vlamingen pakten vorige week in de West-Vlaamse gouw bij Rumbeke de zege en zullen wellicht daar een verlengstuk willen aanbouwen.
 
Zottegem zit in hetzelfde schuitje want getooid met winnaarsbloemen van vorige week. Met de komst van Rumbeke kunnen de geel-blauwen voor een tweede keer op rij winnen en zo hun gedegen middenmootpositie consolideren.
 
Bij het veroordeelde Gistel mag Peruwelz geen problemen ondervinden om een 10de competitiezege boeken. Meer kan niet worden verwacht van de Henegouwse club die wellicht in de modale middenmoot zal finishen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga A

Nieuwste reacties