Sociedad wil seizoen goedmaken tegen Barça

Dave Sentobin
| 0 reacties
Sociedad wil seizoen goedmaken tegen Barça
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De klapper van zaterdagavond is ongetwijfeld Real Sociedad tegen Barcelona. De Catalanen komen met gemengde gevoelens naar het Anoeta-stadion. Barcelona verloor vorige week verrassend van Osasuna en heeft dus wat recht te zetten. Real Sociedad daarentegen wil ongetwijfeld een goede prestatie neerzetten tegen de leider in de Primera División.
 
De Basken behaalden vorige week een verrassende, maar verdiende overwinning in Riazor. La Real won met 0-1 van La Coruña. De Basken konden de nul houden en wisten nog eens te winnen op verplaatsing. Het was een dankbare overwinning voor de ploeg uit San Sebastián die nog altijd slechts twee punten boven de degradatiezone staat. Een overwinning zaterdag zal niet enkel het seizoen goedmaken, maar ook voor enige ademruimte zorgen.
 
Barcelona leed vorige week een verdiende nederlaag tegen Osasuna. De achtervolgers Real en Valencia kwamen niet echt dichter, want ze speelden tegen elkaar gelijk. De kloof blijft nog altijd negen punten. Als de blaugranas niet willen dat er twijfel in het elftal sluipt, dan zullen ze best zaterdag winnen in Baskenland.
 
Real Sociedad is zich bewust van de kwaliteiten van Barça. “Bij Barça lopen de drie beste voetballers van de wereld rond: Ronaldinho, Eto’o en Deco.”, zei Nihat. De Turkse aanvaller van Real Sociedad zei ook nog dat Barça naast de beste aanval ook een geweldige verdediging heeft. “Ook al is Barcelona een wereldploeg, zaterdag willen we winnen van de Catalanen.”, vertelde de Turkse spits nog.
 
De Catalaanse verdediger van Barça, Oleguer, heeft er alle vertrouwen in dat de ploeg de nederlaag van vorige week rechtzet. Hij zei wel dat het gevaarlijk was om Real Sociedad te beschouwen als een mindere ploeg. “Ook al vechten de Basken al heel het seizoen tegen de degradatie, iedere wedstrijd is een nieuwe.” Oleguer vreest bovendien een zeer enthousiaste thuisploeg die het wat slechtere seizoen wil goedmaken tegen de competitieleider. “Real Sociedad is altijd supergemotiveerd tegen Barcelona of Madrid.”
 
Als de Basken zaterdag voor een verrassing kunnen zorgen, dan doen zij alvast een goede zaak in de strijd om de degradatie. Voor Barcelona is er dan nog geen vuiltje aan de lucht, want de kloof zal nog minstens zes punten bedragen met Real en/of Valencia. De druk op het team zal echter wel enorm toenemen dan. Winnen de Catalanen, dan lijkt de tweede landstitel op rij nog iets dichter bij.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties