Nacompetitie dreigt voor NAC Breda

Jimmy Wouters

Het ziet er niet goed uit voor NAC Breda.  De ploeg verloor vanavond met 4-2 bij Heracles Almelo en ziet de naaste concurrenten voor een plekje in de nacompetitie, Sparta en ADO, verder uitlopen.

De wedstrijd tussen Heracles en NAC was voor de neutrale toeschouwer heel genietbaar. De thuisploeg domineerde in de eerste helft, maar het waren de bezoekers die een blitzstart namen. Na nauwelijks vier minuten spelen opende niemand minder dan Leonardo de score. Heracles trok vervolgens ten aanval, creëerde ook enkele goede mogelijkheden, maar scoren lukte aanvankelijk niet. Vier minuten voor rust kwam NAC dan op een gevleide 0-2 voorsprong. Met een schot vanop zo'n 40 meter verraste Stam doelman Brian van Loo. Heracles kwam voor de pauze toch nog terug in de wedstijd dankzij een doelpunt van Tamerus.

Al vrij snel na de thee kwam Heracles op gelijke hoogte. Met een fraai geplaatste kopbal versloeg Shota Hirayama Schollen. De wedstrijd ging goed op en neer en ook NAC kreeg enkele goede kansen. Toch was het de thuisploeg die via Stefaan Tanghe op voorsprong kwam. De bezoekers uit Breda kwamen vervolgens niet meer in het stuk voor en in blessuretijd maakte Höcher het feest voor Heracles compleet. [AN]