Ajax geeft Feyenoord pak slaag

Jimmy Wouters

Feyenoord heeft een uitermate slechte zaak met het oog op het felbegeerde Champions League - ticket gedaan. De Rotterdammers gingen namelijk met 3-0 ten onder in de Amsterdam ArenA.

De Rotterdamse fans zullen waarschijnlijk één van hun grootste nachtmerries ooit beleefd hebben. Nadat Feyenoord twee keer van Ajax wist te winnen in de competitie ging de ploeg nu de boot in. Feyenoord begon nochtans goed aan de wedstrijd. De ploeg kreeg in de openingsfase drie grote kansen. Zowel Romeo Castelen als Serginho Greene wisten geen blijf met de mogelijkheid. Vervolgens kwam de partij toch iets meer in evenwicht te liggen. Op het halfuur kwam de thuisploeg dan wel op voorsprong. Na een blunder van Bahia kon Rosales de 1-0 op de bordjes zetten.

Na rust sloeg de vlam in de pan. Na kansen van Tomás Galásek en Markus Rosenberg pakte Bahia in de 61ste minuut zijn tweede gele kaart. De Amsterdammers liepen vervolgens Feyenoord totaal onder de voet. Zelfs het rode karton voor Pienaar kon de thuisploeg niet tegenhouden. Feyenoord wist niet meer van welk hout pijlen maken. Ajax liep tien minuten voor tijd met twee vlugge treffers van Heitinga en Huntelaar uit tot 3-0. Net na die derde treffer moest ook Castelen het veld ruimen, waardoor Feyenoord snakte naar het einde.

Zondag staat de terugwedstrijd op het programma. Feyenoord wacht thuis een loodzware opdracht om de 3-0 achterstand op te halen. [AN]