Aalst speelt laatste troeven uit in derby

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Aalst speelt laatste troeven uit in derby
Foto: © SC

FCV Dender kan zijn titel nog wat meer glans geven door ook de derby tegen Eendracht Aalst te winnen. Maar Aalst hoopt nog in extremis de barragematchen te kunnen ontwijken. Standaard Wetteren staat dicht bij de periodetitel, indien er gewonnen wordt op Torhout is het eindrondeticket in ieder geval al binnen.

Dender werd vorige week al kampioen, maar zal de eer nog hoog willen houden in de derby tegen Aalst. De tegenstander van Dender lijkt op barragematchen af te stevenen, maar daar kan mits winst misschien nog wel verandering in komen. Aalst verloor vorige week weliswaar van Willebroek-Meerhof en na Dender wacht ook nog Cappellen, toch hoopt men nog op de dertiende plaats. Dender zal geen cadeau's willen uitdelen en kan Aalst in een lastig parket brengen.

RC Mechelen staat door de zege tegen SV Bornem dicht bij het behoud. Nog één puntje heeft RC Mechelen nodig om mathematisch zeker te zijn en mogelijk wordt dat puntje behaald tegen Sint-Niklaas. Want FCN Sint-Niklaas heeft het de laatste tijd laten afweten en de eindronde lijkt dan ook veraf. Om nog een kans te maken moet Sint-Niklaas winnen in Mechelen en hopen op een misstap van Wetteren.

KV Turnhout bereidt zich voor op een volgend jaar in derde klasse, maar een plaats in de top vijf van het klassement van dit jaar is niet onhaalbaar. Zeker niet als er gewonnen wordt van Racing Waregem. De eerste periodekampioen leeft toe naar de eindronde en kan door te winnen zich verzekeren van een eindklassering in de subtop.

Cappellen moest de titel aan Dender laten, maar verzekerde zich vorige week wel van een plaats in de eindronde. Met wedstrijden tegen Boom en Aalst voor de boeg liggen de papieren goed voor Cappellen om nog 6 op 6 te behalen in de laatste twee competitiewedstrijden. Dan kan Cappellen vol vertrouwen beginnen aan de eindronde. Boom zit met zijn gedachten al in vierde klasse en kan enkel nog strijden om niet op de laatste plaats terecht te komen.

Willebroek-Meerhof krijgt zondag het bezoek van Diegem. Willebroek-Meerhof draait al een heel seizoen mee in de middenmoot, maar kan nog dicht bij een plaats in de eerste klassementshelft komen. Daarvoor moet het wel Diegem verslaan. Indien Willebroek-Meerhof wint, nadert het tot op één punt van Diegem.

Ook Torhout kan nog de stap naar een plaats in de top acht zetten. Winnen van Standaard Wetteren wordt dan de eerste opdracht. Maar Wetteren zakt naar Torhout af met de gedachte dat de periodetitel behaald kan worden, al heeft Wetteren dat niet helemaal zelf in de hand. Maar wanneer Wetteren wint is het wel al helemaal zeker van zijn eindrondeticket, want dan zal de voorsprong op Harelbeke en Sint-Niklaas niet meer in te halen zijn.

SK Maldegem gaat thuis aan de slag tegen SW Harelbeke. Maldegem is nog niet zeker van het behoud en een overwinning zou dus welkom zijn. Indien Maldegem dit weekend niet beter doet dan Eendracht Aalst, moet er nog tot volgende week gewacht worden eer de redding als een feit kan worden beschouwd. Harelbeke moet winnen om de waterkans op de eindronde te behouden.

Bornem wist in de terugronde nog niet te winnen en dus is het vrij logisch dat de club op de laatste plaats is terecht gekomen. Bornem gaat op jacht naar die eerste overwinning na de winterstop tegen WS Woluwe. Voor Woluwe staat er niet veel meer op het spel. Woluwe gaat het seizoen eindigen in de middenmoot. 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties