Agüero is nog geen rojiblanco

Dave Sentobin
| 0 reacties
Agüero is nog geen rojiblanco
Foto: © SC

Vanmiddag meldden verschillende Spaanse media dat  Sergio Agüero voor Atlético Madrid had getekend. De jonge Argentijnse aanvaller speelt momenteel bij het Argentijnse Independiente. De jonge knaap zou voor acht seizoenen getekend hebben. Ondertussen heeft de voorzitter van Independiente die berichten al ontkracht en enkel de gesprekken bevestigd.

Volgens de Spaanse sportkrant Marca komt de 17-jarige speler naar Atlético voor een bedrag van 23 miljoen euro. Hij was op 15-jarige leeftijd de jongste speler die debuteerde in de Argentijnse hoogste afdeling. Dit seizoen speelde hij al 15 partijen en scoorde hij acht keer. Hij won vorig jaar met Argentijnse selectie onder 20 het WK in Nederland.
 
Ondertussen heeft de voorzitter van Independiente, Julio Comparada, de berichten als speculaties bestempeld. Hij bevestigt wel dat er verregaande gesprekken zijn tussen beide clubs, maar de speler is nog altijd van Independiente. Agüero zou ook pas mogen vertrekken nadat de Argentijnse competitie is afgelopen. De speler zelf gaf al wel aan zeker te willen vertrekken aan het einde van het seizoen.
 
Naast Atlético zijn er nog andere Europese clubs geïnteresseerd in de jonge Argentijn: Barcelona, Villarreal en vooral Bayern München. De Duitse ploeg had onlangs nog 14 miljoen euro voor Agüero geboden. Als de Argentijn uiteindelijk toch naar Madrid komt, zal hij daar zijn landgenoten Leo Franco, Maxi, Galletti en Ibagaza tegenkomen. Agüero zou ook de derde transfer voor Atlético zijn voor volgend seizoen na Pernía van Getafe en Zé Castro van Académica de Coimbra. Atlético Madrid is ook nog altijd in onderhandeling met de Tsjech van Borussia Dortmund, Rosicky.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties