Dromen van titel en barrage

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Dromen van titel en barrage
Foto: © SC

Op de voorlaatste speeldag in Vierde A blijft het nog altijd dromen om de titel of die barrageplaats te halen. Aan de top mogen leider VG Oostende en dichtste achtervolger SV Oudenaarde geen enkel punt meer weggeven of de droom spat, voor één van beide, brutaal uiteen. Onderaan voelt barragekandidaat Oostnieuwkerke de hete adem van vooral Aalter en in mindere mate Eine, in de nek. Er is wel een essentieel verschil : als Oostnieuwkerke wint bij Lovendegem  en Aalter verliest bij Zottegem, dan blijven de West-Vlamingen ongrijpbaar op de slotdag.
 
De opdrachten van Oostende en Oudenaarde zijn overigens niet van de poes. Leider Oostende gaat op visite bij Peruwelz. De Henegouwse thuisploeg staat op kop van de derde periodetitel samen met Winkel Sport en alleen dit al zal de thuisploeg ertoe aanzetten om de kandidaat-kampioenen een hak te zetten. Er staat wellicht storm te verwachten voor de kustploeg.
 
Oudenaarde krijgt op papier wellicht de makkelijkste opdracht bij SV Rumbeke. De Oost-Vlaamse titelkandidaat weet echter wel dat de laatste loodjes het zwaarst wegen. Bij Rumbeke zal de Brouwersploeg op geen geschenken moeten rekenen. De thuisploeg weet dat het nog veiligheidshalve best  punten sprokkelt om in de slotfase niet op die barrageplaats te verzeilen.
 
Bij WS Lauwe speelt URS Centre voor het behoud van zijn derde plaats want Winkel Sport is genaderd tot op twee punten. Bij de West-Vlaamse ploeg, die in de middenmoot zal eindigen, kan het een spannende partij worden want die wil wellicht hun vertrekkende trainer Van Haezebroeck een mooi afscheidgeschenk bezorgen.
 
W.I.K. Eine speelt zijn allerlaatste troeven uit in de optiek van die begeerde barrageplaats. Met de komst van kandidaat-periodekampioen Winkel Sport een aartsmoeilijke opdracht dit tot een goed einde te brengen. Maar het lot is hard: als de thuisploeg niet wint is de afdaling niet meer te vermijden.
 
Diksmuide dat de laatste weken in een dip zit krijgt bezoek van gouwgenoot Wevelgem City. Ook al een ploeg die hoogten en laagten dit seizoen te vaak bewandelde. Het wordt meteen een duel voor die 5de plaats want slechts één punt verschil tussen Diksmuide en Wevelgem.
 
Zoals reeds aangegeven, als Oostnieuwkerke bij het veroordeelde SK De Jeugd Lovendegem wint en Aalter verliest, dan mag de West-Vlaamse club zich opmaken voor barragewedstrijden. Die mogelijkheid zit er dik in wegens de Aalterse opdracht.
 
Immers Eendracht Aalter speelt één van zijn laatste troefkaarten uit bij SV Zottegem. Als Cools, vorige week driemaal scorend, die rake trefkracht kan aanhouden ziet het er mooi uit voor de rood-witten. Of Zottegem dit zal laten gebeuren is dan weer een andere, vooralsnog onbeantwoordde vraag.
 
Tenslotte is er nog het burenduel tussen Evergem Center en Gent-Zeehaven. Beide clubs hebben echter een geldige reden om zich te revancheren. Vorige week kwam Evergem immers niet verder dan een beschamend gelijkspel bij Gistel dat meteen zijn allereerste punt pakte. Gent-Zeehaven zoekt naar sportieve weerwraak om de nederlaag weg te vegen uit de heenronde. ,,Een  0 op 6 tegen onze naaste buren zou ik zeker niet leuk vinden’’ dixit Zeehaventrainer Eric Ceuleman. Het belooft dus een spannend middenmootduel te worden.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga A

Nieuwste reacties