Les Bleus: seks, geld en bedrog

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Les Bleus: seks, geld en bedrog
Foto: © SC

Frankrijk staat in rep en roer na een onthullend boek van journalist Bruno Godard. Hij verzamelde onthullende getuigenissen over de spelers die in '98 wereldkampioen werden met Frankrijk. Het resultaat loog er niet om: een verhaal met als ingrediënten geld, jaloezie, seks en bedrog.
 
Vooral huidig bondscoach Raymond Domenech moet het ontgelden. De vedetten maken er een spelletje van zijn naam niet te noemen in interviews. En als ze het onder de spelers over Domenech hebben, verzinnen ze wel een bijnaampje. Zo heeft Juventus-verdediger Lilian Thuram het over l'imposteur, de bedrieger. Ludovic Giuly noemt hem l'autre, die andere. Zinedine Zidane noemt zelfs nooit de naam Domenech.
 
Godard laat ook een hoertje aan het woord dat op de parking van een hotel wachtte op een speler met wie ze later de nacht doorbracht. Cijfers zijn er ook met de jaarsalarissen, dit is de top-3: Henry: 7,8 miljoen euro netto, Zidane: 6 miljoen, Trezeguet: 5 miljoen. Die bedragen zorgen voor ongelofelijke jaloezie binnen de groep.
 
"Heeft Frankrijk eigenlijk wel een kans om zich straks in Duitsland tot wereldkampioen te kronen?" sluit Bruno Godard zijn boek af. Een goede vraag! [AN]
    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties