Xavi keert terug in kern Barça

Dave Sentobin
| 0 reacties
Xavi keert terug in kern Barça
Foto: © SC

Vijf maanden na zijn zware blessure maakt Xavi Hernández zaterdag voor het eerst opnieuw deel uit van de kern van Barcelona. Op de training van 2 december raakte de Spaanse middenvelder zwaar geblesseerd aan zijn rechterknie. Hij scheurde zijn ligamenten. Hij trainde deze week al verschillende dagen met de rest van de groep. Het WK lijkt voor Xavi nu wel heel dichtbij.

De Catalaan blesseerde zich op training en werd twee dagen later al geopereerd. Het medische team voorzag een revalidatie van zes maanden. Onmiddellijk na zijn operatie had de speler al laten blijken dat hij zo vlug mogelijk terug op het veld wou staan. Hij sprak zelfs over het WK en een eventuele Champions League-finale. Zijn dromen lijken nu in vervulling te komen.
 
Ondertussen heeft Frank Rijkaard een perfecte vervanger gevonden voor de creatieve Xavi: Iniesta. Andrés Iniesta trekt steeds meer het laken naar zich toe en werpt zich op als een echte spelverdeler. De jonge Spanjaard is mogelijk een concurrent voor Xavi centraal op het Spaanse middenveld. Iniesta werd nog wel geen enkele keer opgeroepen door Luis Aragonés voor de afzonderingen met de ruime Spaanse selectie. Volgens Xavi zijn de voornaamste concurrenten voor een plaatsje in de selectie: Senna, Baraja, Albelda, Xabi Alonso en Fabregas.
 
Rijkaard geeft Edmilson zaterdag rust voor de match tegen Cádiz. Goudhaantje Ronaldinho is zaterdag wel van de partij. De Nederlandse coach kan nog altijd geen beroep doen op de Catalaanse verdediger Oleguer en de jonge Argentijn Messi. Aanvaller Ezquerro is na de niet-selectie van woensdag er terug bij.
 
De volledige lijst: Víctor Valdés, Jorquera, Iniesta, Van Bommel, Ezquerro, Gio, Larsson, Puyol, Gabri, Eto'o, Xavi, Belletti, Giuly, Sylvinho, Ronaldinho, Márquez, Deco en Motta
    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties