Speeldag: Speeldag 37
Stadion: Murrayfield Edinburgh
Hearts mag naar Champions League
Kristof Blomme

In de Schotse play-offs was Hearts met 1-0 te sterk voor Aberdeen. Hartley zorgde vanop de stip voor de enige treffer. Dankzij deze driepunter is het nu zeker van de Champions League. Celtic klopte Kilmarnock met 2-0.

Hearts - Aberdeen 1-0

Met een overwinning zou de thuisploeg zich voor het eerst in de geschiedenis plaatsen voor de Champions League. Het begon dan ook gretig aan de partij. De eerste mogelijkheid werd door Cesnauskis naast geschoten. Hoewel Hearts veel balbezit had kon het maar moeilijk kansen creĆ«ren. Na een halfuur trapte Skacel een volley net naast de kooi van Langfield. Nog voor de koffie mochten opnieuw Skacel en Bednar nogmaals op doel trappen, zonder succes.

Meteen na de pauze waren het bijna de bezoekers die de leiding namen. Een voorzet van Byrne werd ingekopt door Nicholson, maar Gordon redde de meubelen. Amper vijf minuten in de tweede periode scoorde de thuisploeg toch. Diamonds maakte hands in het strafschopgebied en Hartley nam het cadeau gretig aan. Het werd ei zo na nog 2-0. Langfield pareerde een kopbal van Cesnauskis echter subliem. Het bleef bij 1-0, waardoor de Champions League een feit is.

Celtic - Kilmarnock 2-0

Zondag had Celtic een zware 3-0 nederlaag geleden bij Hearts. Het had dus iets recht te zetten tegen Kilmarnock. Voor de pauze leek dat niet echt te lukken. Pas tien minuten na rust kwam de thuisploeg op voorsprong via aanvaller Zurawski. Tien minuten later kopte Varga de 2-0 eindstand tegen de touwen.