Dembele helpt Willem II in Eredivisie

Kristof Blomme
Dembele helpt Willem II  in Eredivisie

Willem II heeft de dubbele confrontatie met De Graafschap winnend afgesloten. Hierdoor blijft de nieuwe club van Dennis van Wijk in de Eredivisie.

In de heenmatch had Willem II al nipt gewonnen op het veld van De Graafschap, 0-1. De redding leek dus dichtbij. De thuisploeg begon ook heel sterk aan de terugmatch. In de beginfase wrong Iwan Redan twee wenkende kansen de nek om. Op het kwartier kwam het toch op voorsprong. Een hoekschop van Reuser werd door Agustien ingekopt.

Na het doelpunt beperkte Willem II zich tot controlevoetbal. De Graafschap kon daar weinig tegenover stellen. Tien minuten voor affluiten besliste onze landgenoot Dembele de partij. In blessuretijd kon de Visscher nog tegenscoren, maar te laat. Dennis van Wijk is volgend seizoen met zijn ploeg dus actief in de Nederlandse hoogste klasse.