Luirink verkast naar AZ

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Luirink verkast naar AZ
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

AZ Alkmaar is het eens geworden met FC Groningen over de transfer van verdediger Gijs Luirink. Zelf moet het 22-jarige talent het nog eens worden met de Alkmaarders over zijn persoonlijke voorwaarden.

Afgelopen week werd bekend dat AZ interesse had in de Nederlandse jeugdinternational. Het was wel een feit dat Groningen zijn talent niet zomaar wilde laten vertrekken. Luirink lag in het Euroborgstadion nog onder contract tot de zomer van 2009. 

In het Nederlandse weekblad Voetbal International zei de algemeen directeur van Groningen, Hans Nijland, dat AZ erg geïnteresseerd was in Luirink. Hij gaf aan dat er pittige onderhandelingen aan de gang waren. Luirink had aangegeven aan het bestuur dat hij zich sportief en financieel erg kon verbeteren in Alkmaar. Bij Groningen vonden ze dat er dan gepraat kon worden als daar een mooie financiële vergoeding van AZ tegenover staat.

Over het transferbedrag werden er tot dus ver geen mededelingen gedaan, maar het lijkt er op dat AZ diep in de buidel heeft moeten tasten om Luirink over te nemen. De verdediger is de zevende aanwinst voor de Alkmaarders voor volgend seizoen. Eerder haalde het onder andere ook al de Belgen Maarten Martens (RKC Waalwijk) en Moussa Dembele (Willem II).

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties