Limburgse clubs in opspraak

J. S.
| 0 reacties
Limburgse clubs in opspraak
Foto: © SC

Afgelopen maandag kwam de Liga uit derde klasse bij elkaar en stuurde een reeksontwerp door naar het Sportcomité van de KBVB. Dat comité zal dit ontwerp al dan niet goedkeuren, aangezien een meerderheid van de Liga voor stemde, verwacht men geen al te grote wijzigingen. 16 van de 32 ploegen stemden voor het nieuwe voorstel.

Toch is niet iedereen tevreden, in Limburg voelen de drie clubs uit derde (KSK Tongeren, KSK Hasselt en Bocholt VV) zich zwaar benadeeld. Het trio komt volgens dit voorstel in een reeks terecht met twaalf of dertien Waalse ploegen (afhankelijk van het resultaat in de wedstrijd tussen FC Luik en Opwijk, ook La Louvière kan hier nog bij komen, indien het geen licentie voor tweede klasse krijgt). De drie clubs hadden veel liever het voorstel van Turnhout gekozen zien worden. Hierin staan zij samen met Antwerpen, Luik en Vlaams Brabant. In dat geval zou de A-reeks bestaan uit Oost- en West Vlaanderen, Waals Brabant, Namen en Henegouwen.

Nu krijgen de Limburgse clubs met Doornik, Couillet, Charleroi, Franc Borains en Peruwelz (en eventueel La Louvière) vijf ploegen tegen uit de andere kant van het land. "Al deze clubs liggen op een boogscheut van West-Vlaanderen, maar zitten toch bij ons in de reeks, terwijl ploegen als Meerhout, Dessel en Turnhout op een boogscheut van Limburg liggen", klinkt het ontstemd op de officiële website van Tongeren. "Dit betekent niet alleen financieel een serieuze aderlating, maar ook sportief wordt het moeilijk tegen dit Waalse blok. Het is duidelijk dat de Limburgse ploegen weer in een vergeethoekje worden gedrukt, doordat ze maar met drie zijn." Op de website is er zelfs sprake van dat de drie Limburgse clubs actie zullen ondernemen.

Of deze enige zin zullen hebben is een vraagteken. Doordat het voorstel met een duidelijke meerderheid is goedgekeurd, is het niet waarschijnlijk dat dit nog veranderd zal worden.


        
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties