Juventus aanvaardt degradatie

K M
| 0 reacties
Juventus aanvaardt degradatie
Foto: © SC

De advocaat van Juventus Turijn, Cesare Zaccone, heeft aangegeven dat zijn cliënt een degradatie naar de Serie B zal aanvaarden als een rechtvaardige straf. De Turijnse ploeg probeert in zijn verdediging vooral zijn samenwerking met Luciano Moggi te minimaliseren en te verwijzen naar andere clubs.
 
Zaccone: “Degradatie naar de Serie B en het seizoen aanvatten met een vermindering van punten zou een degelijke straf zijn. Je kan bij Juventus niet praten over een directe verantwoordelijkheid, want Moggi is nooit een wettelijke vertegenwoordiger geweest van de club. Ik geloof ook dat Antonio Giraudo onrechtstreeks verantwoordelijk is voor de fouten die zijn gemaakt. Het enige thema is de zwaarwichtigheid van de feiten die volgens mij grotendeels moeten geherevalueerd worden.”
 
“De sanctie geëist door de procureur zou de ploeg devalueren, want dan zijn 79% van de clubinkomsten in gevaar. Juventus heeft niemand meer die geld in de ploeg wil investeren. Er zijn op het minst vijf verschillende systemen in het voetbal. Naast Turijn werd er één gecreëerd in Genua, een ander in Firenze, dan één in Rome die de leidende figuren van de voetbalbond bevatte en ten slotte een systeem in Milaan. Alle systemen zorgden voor conflicten. Dit is het enige dat uitgelegd moet worden om te bewijzen dat het idee van de Maffia waar iedereen bij betrokken is, onmogelijk is.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties