Christensen bezorgt Brøndby de zege

viki meeuwis

Zondag werden de resterende wedstrijden van de SAS-Ligaen in Denemarken afgewerk. Zaterdag kon landskampioen FC Kopenhagen makkelijk winnen van Silkeborg. Ook voormalig landskampioen Brøndby wist zijn wedstrijd gisteren te winnen.

Randers FC - AC Horsens : 1-0
Randers, vorig jaar bekerwinnaar en promovendus in de Deense hoogste klasse, verloor vorige woensdag de eerste wedstrijd van het seizoen tegen FC Nordsjælland met zware 5-0 cijfers. Gisteren herpakten ze zich en wonnen met 1-0 van AC Horsens.
Randers won omdat ze een licht overwicht hadden in de wedstrijd en de meeste kansen afdwongen. Het enige doelpunt in de wedstrijd viel na de rust, in de 67e minuut toen Kenneth Møller Pedersen de bal mooi in de voeten van ploegmaat Rasmus Hansen speelde die op zijn beurt de bal mooi in het doel achter Søren Jochumsen werkte.

Viborg - FC Midtjylland: 0-1
Het duurde tot in de 81e minuut voor er in deze wedstrijd een doelpunt viel. Christian Olsen, die nog maar net was ingevallen, kon zo de drie punten versieren voor Midtjylland. “Ik ga gewoon het veld op en doe wat ik kan”, aldus Olsen na de wedstrijd. En dat blijkt al twee keer voldoende, ook vorige woensdag in de wedstrijd tegen OB was hij diegene die scoorde voor Midtjylland.

Esbjerg – AaB: 1-2
AaB heeft een ongewoon goede seizoensstart dit jaar. Ze staan nu met alle punten na twee wedstrijden aan de top van het klassement, tesamen met FC Kopenhagen.
In de vorige wedstrijd wonnen ze overtuigend van Viborg met 3-1 en zondag moest Esbjerg eraan geloven. De thuisploeg kwam nochtans op voorsprong in het begin van de tweede helft. Frank Hansen stuurde een vrije trap verder het veld in waar Njugo Demba-Nyrén de bal opving. Hij gaf een mooie pass naar Afriyie die prompt de 1-0 op het bord zette. Het plezier zou maar van korte duur zijn voor Esbjerg en Afriyie. Zes minuten later kreeg Rade Prica de bal te pakken en wist met een lob zijn derde goal van het seizoen te pakken. Nog eens twintig minuten later viel Siyabonga Eugene Nomvethe (ex- Djurgardens en Unidese) in en kon het resultaat op 2-1 brengen. In de slotseconden werd Demba-Nyrén nog met een tweede gele kaart van het veld gestuurd.

Brøndby - FC Nordsjælland: 2-1
De laatste wedstrijd van de tweede speeldag was een onderhoudende wedstrijd.
De match begon al in een hoog tempo, beide ploegen gingen resoluut in de aanval en bespeelden het veld heel goed. De beste kans in de eerste helft was voor Brøndby in de 37e minuut maar Martin Ericsson, die geheel vrij stond, schoot de bal recht op de paal. In de rebound kon Kim Christensen de bezoekers redden van een ook al vrij staande Thomas Rasmussen. Hoewel Brøndby bleef aandringen om voor de pauze nog een doelpunt te hebben, waren het de bezoekers die op voorsprong kwamen in de allerlaatste minuut van de eerste helft. De gelukkige was Morten Nordstrand die de bal ijskoud over Casper Ankergren in doel schoot.

In de tweede helft voerde de thuisploeg de druk serieus op om de gelijkmaker af te dwingen. Na een kwartier lukte hen dat ook. Marcus Lantz, zonder twijfel de beste man op het veld, kon de bal vanop links te pakken krijgen en schoot die knalhard recht in doel, de 1-1 was een feit. De thuisploeg begon er na dit doelpunt echt in te geloven en kreeg verschillende mogelijkheden om de voorsprong te vergroten.
FC Nordsjælland kreeg ook enkele kansen. Van de beste kans bleven ze dankzij scheidsrechtere Thomas Vejlgaar echter verstoken. Per Nielsen haalde Jukka Santala hard neer en dat was duidelijk een strafschop waard, toch liet de ref gewoon verder spelen. Vier minuten later haalde Brøndby de overwinning binnen. Morten ”Duncan” Rasmussen bracht de bal laag verder het veld over waar Joseph Elanga op de loer stond en de bal verder richting Kim Christensen passeerde. Die maakte er uiteindelijk 2-1 van.