Tottenham haalt het van Inter

K M

Zondagnamiddag hebben de troepen van Tottenham Hotspur en Inter elkaar in de ogen gekeken op White Hart Lane. Bij de thuisploeg maakte Dimitar Berbatov zijn debuut terwijl de bezoekers het nog altijd moeten doen zonder WK-gangers Adriano, Luis Figo, Esteban Cambiasso, Marco Materazzi en Fabio Grosso.

Tottenham kwam na 36 minuten op voorsprong dankzij Teemu Tainio. Een afstandschot van de Finse middenvelder week af en Toldo was verslagen. Op slag van rust kwam Inter echter langszij. Cerny pareerde nog een poging van Maicon, maar de rebound was voor Obafemi Martins en de Nigeriaan liet die kans niet liggen. Tien minuten voor tijd zette Tainio de 2-1 eindstand op het scorebord. Hij pikte de bal in de verdediging op, liep heel het veld over en deponeerde de bal naast Toldo.

Tottenham: Cerny; Routledge, Assou-Ekotto, Huddlestone (63’ Ghaly), Dawson; Davenport, Tainio, Davids; Berbatov, R Keane, Defoe

Inter: Toldo; Cordoba, Maicon, Zanetti, Stankovic, Samuel; Pizarro, Cesar (82’ Choutos); Marino (46’ Solari), Dacourt; Martins