AaB aan de leiding

Afgelopen weekend werd de derde speeldag in de Deense eerste klasse afgewerkt. Het was uitkijken of Brøndby erin zou slagen om op een beter niveau te spelen dan op de eerste twee speeldagen. De club zag immers een aantal van hun belangrijkste spelers vertrekken en dat was te merken.

FC Midtjylland – Brøndby: 1-1
Brøndby heeft tot nu toe nog niet kunnen overtuigen en dat was ook in de wedstrijd tegen FC Midtjylland niet het geval. Het werd uiteindelijk 1-1 maar FC Midtjylland had wel een beter resultaat verdiend.
Martin Ericsson kon in de 18e minuut mooi afleggen voor Morten ”Duncan” Rasmussen. Die kon de verdediging makkelijk passeren en keeper Anders Rasmussen, die tever uit doel gekomen was kansloos laten. Brøndby ging dus aan de leiding. Het duurde welgeteld elf minuten vooraleer Dennis Sørensen de stemming er terug in kon brengen in het SAS stadion. Keeper Casper Ankergren ging in de fout toen hij Akeem Agbetu tegen de borst duwde. Daarop besloot de scheidsrechter Midtjylland een strafschop toe te wijzen. Die werd vlot in een doelpunt omgezet door Sørensen.
In de tweede helft kon de thuisploeg de verdediging van Brøndby zwaar onder druk zetten. De thuisploeg kon veel kansen afdwingen en het waren vooral Magnus Troest en Dennis Sørensen die voortdurend op zoek waren naar een tweede doelpunt. De beste kans kwam er in de 67e minuut maar het schot van Sørensen eindigde op de dwarslat. De bezoekers slaagden erin om overeind te blijven.

AC Horsens – Viborg: 2-2
AC Horsens liet de voorsprong die ze lange tijd hadden te makkelijk uit de handen glippen. Gilberto Macena zorgde voor het tempo, het vertrouwen en de twee doelpunten. Als de Braziliaanse wervelwind zijn goede vorm kan behouden, heeft Horsens een speler in huis die met snelheid en techniek wel eens het verschil zou kunnen maken. Jacob Olesen kon na de rust de verdediging van de thuisploeg verrassen en zo een doelpunt verzilveren voor de bezoekers. Net voor het einde van de wedstrijd kon hij zijn tweede van de avond binnenwerken.

AaB – Vejle: 4-0
AaB won makkelijk van promovendus Vejle. Al na 10 minuten kwam de thuisploeg op voorsprong na een kopbal van Michael Jakobsen. De 2-0 werd wederom gemaakt via een kopbal, ditmaal vlak voor rust via Rade Prica.
Na de rust werd het er niet minder erg op voor Vejle, dat inmiddels de hoop op beterschap al had opgegeven. Toen de net ingevallen Henrik Smedegaard met een rode kaart het veld werd uitgestuurd, werd het zo mogelijk nog erger. Jacobsen en Rasmus Würtz konden nog twee goals scoren voor AaB maar tegen dan was de wedstrijd al gespeeld. AaB gaat door deze zege nu aan de leiding in de SAS-Ligaen.

OB – Esbjerg: 0-2
Martin Vingaard werd de man van de match nadat hij met twee doelpunten Esbjerg de zege kon bezorgen.
De bezoekers domineerde het spel vanaf het begin en had slechts negen minuten nodig om de score te openen via Vingaard met een afstandsschot.
De 21-jarige speler liet een goede indruk na en op het half uur zorgde hij voor de 2-0. OB heeft tot nu toe vergeefs geprobeerd om versterking in de aanval binnen te halen en het was duidelijk dat ze daar echt wel tekort kwamen. OB kwam in de tweede helft nog wel beter in de wedstrijd zonder echt gevaarlijk te zijn voor doel.

FC Nordsjælland – Silkeborg: 1-0
Dit was een wedstrijd van de jongeren tegen de ouderen, zowel voor de spelers als voor de trainers. FC Nordsjælland wordt immers getraind door ex-speler Morten Wieghorst. Het is zijn eerste baan als hoofdtrainer, zonder dat hij daar al te veel ervaring in heeft. Danny Olsen kon in de 51e minuut de winning goal binnenwerken. Het was van november 2002 geleden dat Nordsjælland nog eens wist te winnen van Silkeborg.