Reds en Blues voor vroege prijs

Yves Dekoning
| 0 reacties
Reds en Blues voor vroege prijs
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zondag 13 augustus vormt het Millennium Stadium in Cardiff het decor voor de strijd om het Community Shield. Kampioen Chelsea neemt het op tegen Liverpool, winnaar van de FA Cup. 


De voorbije jaren is de rivaliteit tussen Liverpool en Chelsea enorm groot geworden. De Blues wonnen dankzij de miljoenen van Roman Abramovich en het spelinzicht van Jose Mourinho twee opeenvolgende titels in de Premier League. De Mighty Reds hunkeren al zestien jaar naar een nieuwe kampioenenviering. Chelsea zou dan weer dolgraag de Champions League winnen, waar het Liverpool van Rafael Benitez in 2005 in slaagde.

Sinds Mourinho en Benitez aan het hoofd van de rivaliserende clubs staan, vonden er tien ontmoetingen plaats. Chelsea won vijf keer, Liverpool trok keer aan het langste eind, drie maal eindigde de partij op een gelijkspel. Opvallend is dat Mourinho alle vier de duels in de Premier League won, maar tijdens de grote bekers nooit kon zegevieren. Chelsea versloeg Liverpool wel in de finale van de Carling Cup, maar in de FA Cup en de Champions League moesten de Blues telkens het onderspit delven. Dit keer wordt het vooral afwachten wie deze beker het meest wil winnen.


De opstellingen

Bij Chelsea ontbreken Joe Cole en Petr Cech met blessures. Ook Claude Makelélé en William Gallas zullen zeker niet meespelen. De eerste krijgt extra rust na een zwaar WK, de tweede keerde pas terug uit Amerika en wil de club graag verlaten. 

Liverpool zal de klus moeten klaren zonder Robbie Fowler (knieblessure) en Fabio Aurelio (pijnlijke kuit).

Chelsea (uit): Cudicini, Hilario, Ferreira, Geremi, Carvalho, Terry, Bridge, Mikel, Ballack, Diarra, Essien, Lampard, Wright-Phillips, Shevchenko, Drogba, Robben, Kalou.

Liverpool (uit): Reina, Finnan, Hyypia, Carragher, Riise, Luis Garcia, Gerrard, Alonso, Sissoko, Pennant, Bellamy, Zenden, Crouch, Dudek, Paletta, Gonzalez, Kromkamp, Agger, Warnock, Sinama-Pongolle, Peltier. 




            
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties