Rovers maken gehakt van Kiwi's

Luc Goderis
| 0 reacties
Rovers maken gehakt van Kiwi's
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Naar Jaarlijkse gewoonte speelde Blackburn één week voor de start van de competitie thuis tegen een "grote naam".  Dit jaar kwam de nationale ploeg van Nieuw Zeeland naar Lancashire afgezakt.  Volledig volgens de traditie maakten de Rovers ook dit jaar brandhout van hun tegenstander.

Benni McCarthy toonde zaterdagnamiddag aan Ewood Park waarom manager Mark Hughes meer dan twaalf maanden over had om hem naar Blackburn te halen.  De Zuid Afrikaan stal niet alleen de show, maar scoorde ook twee keer.

In tegenstelling tot de andere voorbereidingswedstrijden stelde Hughes tijdens de ultieme test wel zijn sterkste elftal op.  Enige afwezige was de gekwetste Ryan Nelsen, notabene zowel de kapitein van Nieuw Zeeland als van de Rovers.

Beide teams gingen van bij het begin op zoek naar een vroege treffer, maar zowel McCarthy als Andrew Barron zagen hun pogingen nipt over gaan.  Het duurde echter niet al te lang vooraleer de Zuid Afrikaan de weg naar de netten toch vond.  Op het kwartier, na voorbereidend werk van Lucas Neill, kopte McCarthy op voorzet van Michael Gray de openingstreffer binnen.
Enkele minuten later had het al 2-0 kunnen staan, maar ex-Genkenaar Aaron Mokoena kon, na een één-tweetje met zijn landgenoot McCarthy, niet afwerken.

Het duurde echter niet lang vooraleer de score toch verdubbeld werd.  David Bentley stak slim door tot bij Jason Roberts.  Roberts draaide zich knap vrij, maar bediende dan toch Steven Reid.  De Ierse winger aarzelder niet en prikte de 2-0 binnen.

Roberts zag nog voor de rust tot tweemaal toe een doelpunt afgekeurd.  Eerst zag scheidsrechter Mike Dean handspel en Roberts' tweede werd wegens buitenspel afgevlagd.

Negentig seconden na de herneming dikte McCarthy de score verder aan.  Hij plukte eerst een voorzet mooi uit de lucht, wipte dan het balletje over zijn waakhond en schoot vervolgens wondermooi met links binnen.  3-0.

De Nieuw Zeelanders werden in alle linies overklast en stelden amper iets tegenover al het blauwwitte geweld.  De paar halve kansen, als je ze zo al mocht noemen, konden Brad Friedel geen enkele keer verrassen.

Na ruim één uur voetbal pikte ook Roberts eindelijk zijn goaltje mee en natuurlijk had McCarthy opnieuw een voet in het doelpunt.  Boom Boom Benni reet de Kiwi-defensie aan stukken en legde af voor Paul Gallagher.  Gallagher was niet zelfzuchtig en bediende Roberts, die Mark Paston in de luren legde met een lob.

In hun zoektocht naar de eerredder ontketenden de Nieuw Zeelanders toch nog een slotoffensief, maar Friedel was weeral eens onklopbaar.

Diep in blessuretijd moesten de Kiwi's de kelk nog tot op de bodem ledigen toen Roberts, na een vrije trap, nog de forfaitcijfers op het scorebord schoot.

Blackburn lijkt helemaal klaar voor de competitiestart van volgende week.

        

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties