Italië en Kroatië spelen gelijk

De Italiaanse nationale beloftenploeg heeft in zijn allereerste wedstrijd onder leiding van Pierluigi Casiraghi 0-0 gelijkgespeeld tegen Kroatië. Dit was de eerste en enigste oefenwedstrijd voor de kwalificatiewedstrijden voor het komende Europese Kampioenschap.

Gedurende de eerste helft was Kroatië met een bedrijvige Rivic de baas, maar dit zonder echt veel grote kansen af te dwingen. Italië kwam wel goed weg toen Dario Jertec vanop 30 meter Gianluca Curci wilde lobben, maar zijn poging spatte op de dwarsligger uiteen. In de tweede helft maakte de 19-jarige Giuseppe Rossi zijn debuut en hij liet een goede indruk na bij de 3000 opgekomen toeschouwers. De aanvaller kreeg ook de beste kans in de tweede helft, maar hij kopte een voorzet van Simone Padoin naast. Italië moest de laatste tien minuten met tien man verder spelen toen Nicola Pozzi zich blesseerde en al de wissels waren opgebruikt.

Italië: Curci (46' Consigli), Ferronetti (46' Andreolli), Coda (46' Pisano), Potenza, Mantovani (60' Dellafiore), Rosina (66' Rossi), Nocerino, Aquilani (66' Padoin), Defendi (46' Lazzari), Pazzini (60' Pozzi), Lodi (46' Montolivo)

Kroatië: Subasic, Mujzda (73' Labudovic), Ipsa, Vucko (86' Lozo), Bartulovic, Brkljaca, Pokrivac, Dinjar, Jertec (86' Sharbini), Rivic, Busic