Joaquin naar Valencia

Joaquin naar Valencia
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

    
Valencia is er in geslaagd om Joaquin los te weken bij Real Betis. De 25-jarige Spaans international stond al geruime tijd op het verlanglijstje van verschillende Europese topclubs.

Vorig seizoen toonde Chelsea al sterke interesse in Joaquin, maar het bestuur van Real Betis wou niet zwichten voor het geld van Abramovich. Joaquin had nu aan het bestuur van Betis gevraagd om werk te maken van een transfer. De Spanjaard wou absoluut hogerop, maar wou liefst van al in Spanje blijven. Real Madrid en Valencia bleven hierdoor nog over als mogelijke opties. 

Het is dus uiteindelijk Valencia geworden die een van de grootste beloftes van het Spaanse voetbal weet binnen te halen. Valencia moest 25 miljoen euro op tafel leggen om de transfer af te ronden. Eerder wist Valencia ook al Fernando Morientes en Asier Del Horno aan te trekken.

Joaquin speelde in drie seizoenen Betis 109 wedstrijden in de Primera Division en wist 16 doelpunten te scoren. Als international heeft hij 40 caps en 3 doelpunten achter zijn naam staan. Hij speelde voor Spanje al mee op de wereldkampioenschappen van 2002 en 2006.            
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties