Visé in derby op zoek naar eerste punten

Visé in derby op zoek naar eerste punten
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In Derde Klasse B staat dit weekend de tweede speeldag op het programma. Traditioneel is deze altijd van groot belang omdat ploegen de kans krijgen om zich, ofwel te herpakken na een nederlaag op de eerste speeldag, ofwel te bevestigen. 

Eén van de ploegen die zich moet herpakken is ongetwijfeld Visé, op de eerste speeldag gingen de Luikenaars zwaar onderuit bij concurrent Olympic Charleroi. Winst is bijgevolg noodzakelijk om de voeling met de top niet te verliezen. Tegenstander wordt promovendus FC Luik, dat op de eerste speeldag gelijk speelde tegen Seraing. Het belooft een boeiende derby te worden tussen twee rivaliserende ploegen. 

Een andere interessante wedstrijd is La Louvière - Tongeren HM. De Wolven begonnen goed aan het seizoen met een overwinning in Walhain. Een nieuwe overwinning zou een grote grote opsteker zijn voor een ploeg die toch met veel twijfels aan het seizoen begon. Hiervoor moet het wel voorbij Tongeren. De Eburonen kwamen vorige week niet verder dan een scoreloos gelijkspel tegen Franc Borains. De ploeg staat er echter om bekend op zijn best te zijn tegen de 'grotere' ploegen. Afwachten of de Limburgers morgenavond kunnen stunten.

KSK Hasselt kwam, net als Tongeren, op de eerste speeldag niet verder dan een gelijkspel, tegen Sprimont gaat het op zoek naar zijn eerste driepunter. De Walen begonnen goed aan het seizoen, op de openingsspeeldag werd er gewonnen tegen Namur. Vorig seizoen wonnen beide ploegen op het veld van de tegenstander, afwachten of Sprimont dit seizoen opnieuw kan zege vieren in Hasselt. 

Met Couillet - Bocholt VV staat er een duel op het programma tussen twee ploegen die op de eerste speeldag wonnen. De Walen zijn na enkele opvallende transfers in de winterstop van vorig seizoen bezig aan een sterke reeks. Sinds begin februari werd er nog maar twee keer verloren. Bocholt liet eveneens enkele mooie transfers optekenen in het tussenseizoen en deze rendeerden op de eerste speeldag onmiddellijk. De cijfers spreken in het voordeel van de Walen, vorig seizoen was Couillet namelijk twee maal te sterk voor de Limburgers. 

De andere wedstrijden zijn:

Kelmis - Olympic Charleroi

Namur - Walhain CG

Seraing - WS Woluwe

Franc Borains - CS Verviers
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties