Chelsea wint derby, Liverpool onderuit

Dirk Pieters

Titelfavoriet Chelsea won voor eigen publiek de stadsderby tegen Charlton Athletic met 2-1. Door deze overwinning lijken The Blues opnieuw te zijn vertrokken. De score van Chelsea had nog kunnen oplopen als Lampard vlak voor tijd een strafschop had benut. Nu waren het enkel Drogba en Carvalho die de netten deden trillen. Hasselbaink scoorde het enige doelpunt van Charlton.

De andere titelkandidaten lieten opnieuw punten liggen. Zo kwam Arsenal niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Middlesbrough. En ook Liverpool ging zwaar onderuit tegen Everton met 3-0.

Arsenal kwam tegen Boro op achterstand door een doelpunt van Morrison. Pas in de tweede helft, na een rode kaart voor Boateng, kwam Arsenal op gelijke hoogte. Het was Henry die in de 67e minuut raak trof vanop de stip.

Liverpool deed het heel wat slechter. Het verloor zwaar op het veld van Everton. Grote man aan Everton-zijde was Andy Johnson. De Engelse international scoorde twee keer. Het andere doelpunt van de thuisploeg werd gemaakt door Tim Cahil. Bij Liverpool begon Kuyt op de bank en mocht in de tweede helft Peter Crouch komen vervangen.

Portsmouth, de grootste verrassing tot nog toe, blijft de goede wedstrijden opstapelen. Dit keer won het met 1-0 van Wigan Athletic. Het was Benjani die vlak na rust voor het enige doelpunt van de namiddag zorgde.

Fulham boekte een verrassende 1-2 uitzege bij Newcastle United. De Amerikanen McBride en Bocanegra brachten The Cottagers de zege. Het tegendoelpunt van Parker bracht geen verandering meer in de puntendeling.

Promovendus Sheffield kwam niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen de Blackbun Rovers. Opmerkelijk in deze wedstrijd waren de drie gemiste strafschoppen. Zowel Neill (Blackburn), Unsworth als Hulse (Sheffield) kregen de de bal niet tegen de netten. [AN]