Valse start voor Juve

Maarten Vandenabeele
| 0 reacties
Valse start voor Juve
Foto: © SC

Juventus is de inhaalrace in de Serie B slecht gestart. De Bianconeri konden in een volgepakt stadion in Rimini geen afstand nemen van de thuisploeg. Alle andere toppers wonnen hun wedstrijd.

De Oude Dame begon de partij aardig maar viel na een kwartier terug. De thuisploeg kwam schuchter opzetten en Buffon was meer dan een toeschouwer. Na de pauze kwam Juve toch op voorsprong: in de nasleep van een hoekschop schoot Paro de bal doorheen het pak voorbij doelman Handanovic, 0-1. Even later kreeg Cristiano zijn 2e gele kaart en de match leek gespeeld. Een enorme blunder van nieuwe aanwinst Boumsong besliste er echter anders over: Ricchiuti nam de bal mee en klopte Buffon met een diagonaal schot (foto), 1-1! Een slotoffensief bracht niets meer teweeg.

Napoli miste zijn start niet. Treviso, met Baseggio tussen de lijnen, werd met 4-2 huiswaarts gestuurd. Bucchi en Grava zorgden voor een te zware 2-0 ruststand. Na de pauze maakte Bucchi er vanop de stip 3-0 van maar toen verloor de thuisploeg de concentratie: in 2 minuten tijd kwamen de bezoekers aansluiten, via Beghetto en een owngoal van Domizzi. Dalla Bona maakte kort na de 3-2 een einde aan de spanning: 4-2.

Bologna had niet veel overschot in Pescara maar won dankzij een laat doelpunt van Amoroso. Genoa haalde het ook nipt in Vicenza. De Rosa was de grote man met 2 doelpunten. Raimondi scoorde de tussentijdse gelijkmaker en met 10, na de 2e gele kaart van Barasso, vonden de bezoekers toch nog de overwinning.

De andere uitslagen:

Brescia - Piacenza 2-0
Crotone - Bari 3-2
Lecce - Albinoleffe 3-1
Modena - Verona 0-1
Triestina - Frosinone 1-0
Spezia - Cesena 0-0
Arezzo - mantova 1-1



Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie B

Nieuwste reacties