Analyse In Frankrijk wordt het eentonig

Ruben Claesen
| 0 reacties
In Frankrijk wordt het eentonig
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In de Franse Ligue 1 heeft Lyon alleen de leiding genomen na de 4-1-thuiswinst tegen Lille. Co-leider Marseille ging verrassend verliezen op het veld van Nantes, dat tot hier toe in de crisissfeer baadde. In de strijd om de derde plaats heeft Lens een uitstekende zaak gedaan door Monaco met 1-0 van zich af te houden. De Monegasken delen zelfs de rode lantaarn met Sedan en Nice, ze hebben alledrie slechts vier punten.
 
Lyon won dus van Lille met 4-0. Voorzitter Jean-Michel Aulas bewierrookte in L’Equipe zijn spelers, en vooral de trainer: “Ik moet de spelers feliciteren voor hun glansprestatie dit weekend, maar vooral Gérard Houiller. Vooral zijn tactisch plan klopte tot in de puntjes. De wedstrijd verliep net zoals Gérard me voorspeld had, petje af.” Claude Puel, trainer van de bezoekers, zag het dan weer anders: “Het was een rare wedstrijd, waarin we eigenlijk nooit echt in gevaar zijn geweest, maar toch verliezen we zwaar. En dan zijn het weer die persoonlijke fouten die ons de das om doen bij twee goals, het zou eigenlijk niet mogen.”
 
Vorige week nog leider, maar nu verloren bij Nantes, dat voor de zevende speeldag nog op de voorlaatste plaats stond. Volgens Marseille-coach Emon was het een verdiende zege voor de thuisploeg: “Nantes heeft wel degelijk kwaliteiten, heeft die ook getoond en zo die winst verdiend. Wij zijn nooit echt in de match gekomen, Nantes was gewoon beter. Zulke dingen kunnen gebeuren. Wij, mezelf incluis, moeten onszelf eens in vraag durven stellen, we moeten leren uit de fouten.”
De winst is een geslaagd debuut voor de nieuwe hoofdtrainer van FC Nantes Atlantique, Georges Eo. “Er zat weer vuur in de harten van de spelers. We hadden een wedstrijd nodig waaraan we een voorbeeld konden nemen, en die hebben we tegen Marseille dus gespeeld. Ik ben erg trots, maar de voetjes moeten natuurlijk wel op de grond blijven."
 
Monaco zet zijn negatieve reeks voort, terwijl Lens zich alleen op de tweede plaats nestelt, al bedraagt de achterstand op leider Lyon wel al zes punten. Monaco daarentegen draait vierkant en heeft het vooral moeilijk om de netten te vinden. In zeven wedstrijd kon het nog maar zes keer scoren, bizar als je spitsen als Koller en Di Vaio in huis hebt. Trainer Bölöni begrijpt het ook niet: “Lens vierde zijn eeuwfeest en ik begrijp best dat er dan cadeautjes gegeven worden; maar die strafschop was er duidelijk over. En tja, dat scoren; wie niet scoort, die wint niet, simpel.”
 
Auxerre heeft geen vervolg kunnen breiden aan haar goede vorm. Het kon thuis niet winnen van Sedan, 2-2 werd het. Volgens Auxerre-aanvoerder Cheyrou een terechte uitslag: “Een gelijkspel is terecht, eens te meer omdat wij het altijd nalaten vermijdbare doelpunten te vermijden. Ik denk dat we niet scherp genoeg waren, we dachten dat het wel vanzelf zou gaan.”
 
PSG kon ook niet winnen. Net als tegenstander Nancy kon het in het eigen Parc des Princes niet scoren. Nancy begint zo de voeling met de top van het klassement te verliezen, terwijl PSG nog altijd op een teleurstellende dertiende plaats geparkeerd staat. Beter nieuws voor de hoofdstedelingen is dat Jérôme Rothen stilletjes aan weer de oude wordt. “Het gaat erg goed met me. Het was toch een vrij ernstige blessure en het was dan ook noodzakelijk dat ik tijd nodig had om te revalideren; tijd die ik ook nog nodig heb om weer op 100 procent van mijn kunnen te presteren. Al sinds mijn aankomst hier in Parijs ben ik geteisterd door blessures, en daar wil ik zo snel mogelijk komaf mee maken!”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties