Wilhelmsson treurt, maar Nantes wint

Ruben Claesen

Lyon – Lille 4-1

Lille kreeg flinke klop van de titelhouder. Het ging met 4-1 de boot in in het Stade Gerland. Bij de bezoekers zat Kevin Mirallas weer niet in de kern, Peter Odemwingie speelde negentig minuten. Souleymane Youla mocht op het uur invallen.

Nantes – Marseille 2-1

Het gaat niet goed met Christian Wilhelsson. De Zweedse middenvelder van Lens zit in een mindere periode en zat tegen de ex-koploper negentig minuten op de bank.
PSG – Nancy 0-0

Tsjechisch international en ex-Club Brugge-verdediger David Rozehnal (PSG) stond de volledige match tussen de lijnen. Bij Nancy viel Tosin Dosunmu in met nog twintig minuten te gaan.

Toulouse – Lorient 0-0

Michael Ciani (Lorient, ex-Charleroi) maakte de negentig minuten vol.

Le Mans – Sochaux 2-2

Ndri Romaric, één van de sterkhouders van Le Mans, speelde de hele match en kreeg geel.

Auxerre – Sedan 2-2

Titularis was Luigi Pieroni bij Auxerre alweer niet, maar hij bevestigde zijn goeie invalbeurt wel door met nog een kwartier te gaan de gelijkmaker (2-2) te scoren. Eerder had Gregory Pujol de bezoekers al op 0-1 gebracht.

Lens – Monaco 1-0

Aruna Dindane (Lens) speelde een goeie wedstrijd en kreeg op het einde een applausvervanging. Bij de Monegasken stond Jan Koller verrassend niet in de basis, maar in de rust mocht de lange Tsjech wel invallen.