Real op zoek naar eerste overwinning in Getafe

Dave Sentobin
| 0 reacties
Real op zoek naar eerste overwinning in Getafe
Foto: © SC

Na het oponthoud door allerlei interlands beginnen de Spaanse ploegen dit weekend aan speeldag 6. Er staat alweer een leuke derby op het programma: het grote Real gaat op bezoek bij de ploeg uit de voorsteden, Getafe. Leider Valencia gaat op bezoek bij Celta en co-leider Barcelona zoekt in eigen stadion revanche voor de verloren Europese supercup tegen Sevilla.
 
Getafe ontvangt vanavond in eigen stadion grote broer Real Madrid. Getafe is aan zijn derde seizoen in de hoogste afdeling bezig en behaalde de vorige twee keer een lekker resultaat tegen Real in het Coliséum-stadion. In 2005 won Getafe met 2-1 en een jaar later eindigde de partij op een 1-1 gelijkspel. De Duitse coach van Getafe, Bernd Schuster, kan vanavond wel geen beroep doen op Güiza, Albín, Vivar Dorado en Sousa, ook Paunovic is twijfelachtig. Ook bij de bezoekers zijn er vele afwezigen en dat in de zone waar de ploeg van Capello net geen luxe heeft. Cicinho en Salgado zijn geblesseerd en Sergio Ramos is geschorst. Bovendien is ook Cannavaro licht geblesseerd aan de knie. Getafe kon nog maar drie keer scoren in de competitie en Real-doelman Casillas incasseerde slechts twee doelpunten.
 
De derde Madrileense ploeg, Atlético Madrid, krijgt vanavond laat het verrassend sterke Recreativo op bezoek. El Decano is voorlopig de revelatie van de competitie met tien punten en kan de ontmoeting in het Calderón rustig tegemoet gaan. Bij de colchoneros is er toch meer zenuwachtigheid te merken. Spelers en coach Aguirre willen een goed resultaat boeken om de aansluiting met de top niet te verliezen en hun geblesseerde ploegmaat Maxi een hart onder de riem te steken. Atleti zal vanavond de steun van het publiek meer dan ooit kunnen gebruiken tegen een aartsgevaarlijke tegenstander.
 
Valencia trekt zondag naar het Balaídos-stadion om Celta partij te geven. De Galiciërs kunnen een overwinning gebruiken om terug wat zelfvertrouwen op te bouwen en de zwakke vier op vijftien weg te werken. Voor de bezoekers, co-leider met Barcelona, is zondag het begin van een lange reis. Valencia zal in 17 dagen 14.000 km afleggen met partijen tegen Portuense, Racing, Shakhtar Donetsk en Osasuna. Valencia komt misschien wel geprikkeld aan de aftrap na geruchten over dopinggebruik ten tijde van de gouden periode van Valencia.
 
Co-leider Barcelona ontvangt zondagavond in Camp Nou killer Sevilla. Twee maanden geleden snoepten de Andalusiërs de Europese supercup nog van Barça af met een klinkende overwinning. Beide ploegen zijn nog altijd aan elkaar gewaagd en ook het klassement deelt die mening, Sevilla heeft slechts één punt minder dan de Catalanen. Voor het eerst in drie jaar is een wedstrijd van Barcelona niet te volgen op de Spaanse televisie na een geschil tussen twee zenders. Merkwaardig genoeg was de vorige partij van Barcelona die niet te zien was op televsie ook Barcelona – Sevilla. Ronaldinho maakte toen zijn eerste doelpunt in het blaugrana-shirt.
 
De laatste wedstrijd van de speeldag is Betis – Deportivo. De verdiblancos hebben een enorm slechte start met een drie op vijftien en hopen tegen Superdepor punten te halen. Voor coach Irureta is het een speciale wedstrijd tegen zijn ex-club waar hij zijn grootste triomfen haalde als trainer. Hij behaalde met de Galicische club de Spaanse titel, de beker en de supercup. Momenteel kunnen de vele nieuwkomers – Odonkor, Vogel, Wagner en Sobis – het niveau van de béticos nog niet optillen. De ex-club van Jabo doet het wel goed met tien punten en een gedeelde vijfde plaats.
 

De andere wedstrijden van de zesde speeldag zijn Villarreal – Espanyol, Levante – Mallorca, Real Sociedad – Zaragoza, Gimnástic – Athletic en Osasuna – Racing.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties